Zbog bespravne gradnje na Braču, Beograđankama preti pet godina zatvora

Ove dve Beograđanke su u maju i junu 2017. godine kao i od oktobra prošle do januara ove godine, u Splitskoj na Braču, kao investitori izvodile građevinske radove a da prethodno za to nisu dobile odgovarajuću građevinsku dozvolu

  • 0

Protiv Marije Đ. (77) i Aleksandre J. (54) iz Beograda, Opštinsko javno tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnice zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru na Braču.

Penzionerka Marija i njena kćerka Aleksandra, arhitekta po struci, terete se da su, bespravnom gradnjom počinile kazneno delo protiv životne sredine, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

>>> Hrvatskoj firmi hitno potrebno 160 građevinaca za rad po Evropi: Žele i angažuju Srbe, ali postoji jedna velika prepreka

Beograđanke su bespravnom gradnjom na Braču počinile kazneno delo protiv životne sredine - Foto: Pixabay

Kako se navodi u optužnici, ove dve Beograđanke su u maju i junu 2017, kao i od oktobra prošle do januara ove godine, u Splitskoj na Braču, kao investitori na dve katastarske parcele u zaštićenom obalnom području mora, izvodile građevinske radove a da prethodno za to nisu dobile odgovarajuću građevinsku dozvolu.

Za to vreme, izgradile su objekat površine 60 kvadratnih metara, prenosi Slobodna Dalmacija.

Od maja prošle do januara ove godine izgradile su stambeni objekat površine 60 kvadrata - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Marija ima primanja od 4.000 evra mesečno, a vlasnica je jedne četvrtine kuće u Splitskoj, stana u Beogradu od 100 kvadrata u kojem i živi, kao i automobila "alfa romeo" iz 2000. godine.

Aleksandra je diplomirani inženjer arhitekture, zaposlena u trgovačkom društvu, sa mesečnim primanjima od oko 1.000 evra mesečno. Suvlasnica je stana od 80 kvadrata u Beogradu u kojem i živi. Do sada nisu bile osuđivane.

VIDEO: Crkva gradi stanove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA