≫ 

Vlada Republike Srpske odlučila da smanji cenu goriva

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluharović je novinarima nakon sednice vlade rekao da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva

  • 20

Vlada Republike Srpske odlučila je danas da smanji cenu goriva, a nova cena će biti od od 1,09 evra do 1,19 evra u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluharović je novinarima nakon sednice vlade rekao da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva za pet feninga.

Ponovo blokiran saobraćaj u BiH zbog cene goriva: Više gradova paralisano, vozači ne odustaju od svojih zahteva (VIDEO)

Iniciraće, kazao je, zajednički sastanak sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom trgovine FBiH Zlatanom Vujanovićem da bi razgovarali o rešenju pitanja koja se odnose na cenu goriva.

Distributeri u Republici Srpskoj razmotriće smanjenje marži koje sad iznose 22 feninga po litru.

- Neki su se već odazvali pozivu, pa će cene goriva, zavisno od regije, biti od 1,09 do 1,19 evra - rekao je Gluhaković i naglasio da je gorivo u Srpskoj i dalje najjeftinije u regionu.

On je podsetio da je gorivo u Srpskoj najskuplje bilo 2012. godine kada je litar koštao 1,36 evra.

Gluhaković je istakao da u Republici Srpskoj nema monopola i istih cena goriva jer svaki distributer sam odlučuje koliko će ih sniziti, te najavio da će od distributera iz FBiH tražiti da razmotre kupovinu goriva u Rafineriji nafte Brod da bi bilo jeftinije jer ga sada nabavljaju u inostranstvu, prenela je RTRS.

VIDEO: Taksisti i dalje drže Beograd u blokadi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxi

    14. jun 2018 | 16:03

    Nego sta nego da smanji!Kod nas u SRBIJI nema smanjenja! A zasto?! Zato jer nismo slozni, verujemo medijima i bojimo se! Narod treba da se slozi i blokira auto put i svaki magistralni put na 2h svaki dan, da vidis kako bi i kod nas odma pala cena naj manje za 40din po litru! Ako se to ne odradi blokadom, da Bog da nam cena nila 250din po litru!!!

  • Sremac

    14. jun 2018 | 17:30

    Rucak u menzi skupstine Kosta .....Kosta...... Gorivo za seljaka Koji pored ostalih place to menzu Kosta .................

  • Kiru

    14. jun 2018 | 17:17

    A kod nas da smanje posto je pala cena na svetskom trzistu?!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA