≫ 

Albanac u Istri pao zbog droge: Hrvatska policija mu pronašla 12,6 kg marihuane, hteo autobusom da stigne u Sloveniju

Navodi se da je Albanac, koji nije imao prijavljen boravak u Hrvatskoj, uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama

  • 7

U putnoj torbi 55-godišnjeg albanskog državljanina istarska policija pronašla je 12,6 kilograma marihuane, koju je u autobusu pokušao da prokrijumčari preko granice u Sloveniju, prenosi Hina.

Navodi se da je Albanac, koji nije imao prijavljen boravak u Hrvatskoj, uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama.

U jednom trenutku u Srbiji i Austriji uhapšeno je 13 ljudi, a zaplenjena droga, paracetamol, pištolj i novac

Iz Policijske uprave istarske i granične kontrole Policijske stanice Buje danas su na konferenciji za novinare saopštili da su policajci u sredu popodne na graničnom prelazu Kaštel, tokom izlazne granične kontrole putnika i autobusa koji je putovao na relaciji Zagreb-Pula-Kopar-Trst-Ljubljana-Zagreb, posumnjali u 55-godišnjeg Albanca za kojega je utvrđeno da je nekoliko dana boravio u Hrvatskoj.

Navodi se da je policija od svih putnika zatražila da preuzmu svoj prtljag, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu, a pretragom je kod Albanca pronađen ključ od ostavljene torbe.

Na osnovu sudskog naloga, torba je pretražena i u njoj pronađeno 12 paketa s ukupno 12,6 kilograma marihuane.

U nastavku istrage, na parkingu u Umagu pronađen je automobil "pežo 208" italijanskih registracija kojim se služio pomenuti 55-godišnjak, a u kojemu su pronađeni i drugi predmeti od značaja za daljnji krivični postupak.

VIDEO: Sprska policija u novoj zapleni narkotika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    15. jun 2018 | 18:19

    Nista cudno za njih, oni preko Duresa u Albaniji kozjim stazama prenose narkotike, glavni su u Evropi pi tom biznisu, zatvori su ih puni.

  • Bole

    15. jun 2018 | 17:05

    Albanac?! Ma 'ajte molim vas.... Nema sanse.

  • Ha ha

    15. jun 2018 | 16:34

    Dojava, namestili jadnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA