Snažna oluja pogodila Hrvatsku i donela zahlađenje: Udari vetra išli i do 82 km na čas, ulice se pretvorile u reke (FOTO) (VIDEO)

Serija pljuskova sa grmljavinom poplavila je i pulske ulice

  • 1

Tokom noći i ujutru u gotovo celoj Hrvatskoj stigla je velika promena vremena koja je donela kišu i osetno zahlađenje do deset stepeni Celzijusa.

U Zagrebu je tako u 9 sati izmereno 14 stepeni, dok je juče u isto vreme bilo 24 stepeni. Kiše zasad nema tek na samom jugu Hrvatske, ali prema prognozi, tokom dana padaće i u tom delu Hrvatske.

Snažno nevreme pogodilo Evropu: Oluja u Poljskoj ubila jednu osobu, vetar čupao drveće u Austriji, više osoba povređeno (VIDEO)

SNAŽNO NEVREME U ISTRI

U Istru je, osim kiše, stiglo i snažno nevreme. Istramet javlja kako je najjači udar vetra do 6 sati ujutro zabeležen u Dajli, a iznosio je 82 km/h. U Puli je zabeležen udar od 73 km/h, a u Umagu 68 km/h.

Rovinj je zahvatio silovit vetar koji duva iz središta oluje jednoliko u svim smerovima. Pritom je zabeležen izuzetno snažan nalet kiše, a vidljivost je iznosila tek nekoliko metara.

U samo 20-ak minuta palo je gotovo 50 mm kiše, što iznosi 2/3 proseka kiše tokom celog meseca. Prema prvim informacijama sa terena, usled velike količine kiše u kratkom vremenskom roku nekim građanima poplavljeni su i podrumi.

Serija pljuskova sa grmljavinom poplavila je i pulske ulice.

CRVENI ALARM

Za područje Kvarnera danas je na snazi crveno upozorenje zbog mestimičnog olujnog vetra koji bi trebao da oslabi prema kraju dana. Najjači udari vetra biće od 85 do 120 km/h.

Sutra bi se situacija ipak trebala da se smiri, iako se i dalje očekuje snažan vetar, pa je i za subotu izdato žuto upozorenje za područje Kvarnera.

Prema prognozi Neverin.hr-a, u nastavku dana očekuje se i dalje puno oblaka i lokalnih pljuskova, i to najviše na severnom Jadranu i zapadu unutrašnjosti, a jaki pljuskovi približavaju se severnoj Dalmaciji. 

Manje će kiše pasti u Slavoniji, pa na srednjem i južnom Jadranu. U drugom delu dana sa severa i zapada smiriće se vreme i postupno razvedravanje. Bura će na Jadranu jačati, a temperatura će i dalja da padne.

VIDEO: U Višnjičkoj ulici se formirala bujica

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E pa

    22. jun 2018 | 11:46

    Neka im se aktiviraju bojovnici sa čavoglave, da spašavaju hrvatsko pučanstvo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA