≫ 

Robert je na sve strane skupljao novac jer je bolestan od leukemije: Iza njegovog humanog gesta krije se strašna istina

Robert tvrdi kako mu brat nije pogodan donor, pa je jedino što mu preostaje haploidentična transplantacija

  • 3

Robert Matalin (33) je leukemiju dobio, kako kaže, kao posledicu lečenja karcinoma testisa i zadnjih šest meseci skuplja novac kako bi otišao na transplantaciju koja bi se obavila u Turskoj.

Novac je skupljao humanitarnim akcijama od običnih ljudi kojima je govorio da je bolestan. Predstavljao se kao teško bolestan otac maloletnog deteta.

Ekipa Provjerenog je uradila priču o njemu, a Robert tom prilikom nije ima nijedan dokument koji bi mogao da potvdi njegovo zdravstveno stanje.

Robert tvrdi kako mu brat nije pogodan donor, pa je jedino što mu preostaje haploidentična transplantacija - ona u kojoj donor ne mora da se podudara sto odsto. Takođe, tvrdi kako se takva transplantacija izvodi samo u tri zemlje - Americi, Nemačkoj i Turskoj, koja je, kaže, jedna od jeftinijih, i stoji 150 hiljada evra.

Milioner slupao svoj "ferari", a onda je upoznao svoju ženu Milenu koja je dobila rak: Tada je dao sve svoje pare i preselio se u kombi (VIDEO)

On kaže da se takva transplantacija u Hrvatskoj ne može uraditi, iz samo njemu nepoznatih razloga. Ali da to nije istina, potvrdila je dr. Nadira Duraković.

Njegova priča nije potkrepljena dokazima Foto: dnevnik.hr/Provjereno

- Haploidentičnu transplantaciju izvodimo u KBC-u Zagreb i dosta smo ponosni na taj program koji smo započeli još 2002. godine - rekla je za Provjereno.

Dokumentaciju koja bi potvrdila njegovu bolest Robert prilikom razgovora sa novinarskom ekipom nije mogao da pronađe, no tvrdi kako bi je njegova doktorka sa hematologije na zagrebačkom Rebru, dr. Bašić Kinda, morala da je ima. Ali ona priča sasvim drugačiju priču.

- Ono što ja mogu reći je samo da gospodin Matalin nije moj pacijent - kratko je odgovorila na upit Provjerenog.

Od ove se akcije ograđuju i u Organizaciji Ana Rukavina na čijoj je listi, tvrdi Robert, bio četiri meseca tražeći donora za normalnu transplantaciju. Ali liste za transplantaciju vodi bolnica, dok organizacija, čijim se imenom koristio prikupljajući 50.000 evra, samo prikuplja uzorke krvi u Registar, prenosi Index.hr.

- Kad smo da se koristi nedozvoljeno ime saznali više medija, naša direktorka kontaktirala je dotičnog gospodina i zamolila da ne koristi ime - rekla je Marija Rukavina, upravnica organizacije.

Kasnije se ekipi Provjerenog više nije javljao na pozive iako im je rekao kako će im pokazati nalaze koji bi potvrdili njegovu priču.

Video možete da pogledate OVDE.

VIDEO: Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam

    7. jul 2018 | 16:43

    Ja ne razumeh tekst. Ima ili nema leukemiju? Šta je istina?

  • Satanista 1.

    7. jul 2018 | 16:31

    Novac svima treba a ovaj baš je umeo da prevari skoro sve ,svako ima poneku sposobnost ali se ne isplati uvek ,na prevaspitanje snjim da se ne seti više da laže.

  • Neko iz mase

    8. jul 2018 | 19:07

    U rudnik sa bagrom da se nauci pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA