≫ 

Robijaši iz ozloglašenog zatvora prodavali drogu i oružje, pomagali im direktor i inspektor (VIDEO)

Policija je uhapsila sedam dilera droge i oružja, a jedan je u bekstvu. Radi se o kriminalcima koji su već osuđeni ili se nalaze u zatvoru otvorenog tipa u Strugi na izdržavanju kazne zbog dilovanja droge

  • 1

U velikoj policijskoj akciji u regionu Struge, na jugozapadu Makedonije, razbijena je organizovana grupa švercera droge i oružja, kojima je pomagao inspektor iz policijske stanice u Strugi, a prema nepotvrđenim informacijama medija, i direktor zatvora u Srugi, Armend Šaćiri.

Policija je uhapsila sedam dilera droge i oružja, a jedan je u bekstvu. Radi se o kriminalcima koji su već osuđeni ili se nalaze u zatvoru otvorenog tipa u Strugi na izdržavanju kazne zbog dilovanja droge.

Ceo život se borio protiv albanskih falsifikatora, a sada strahuje da će ga ubiti: Dramatičan vapaj najstarijeg jugoslovenskog disidenta (FOTO)

Za vreme policijske akcije u Strugi i okolini pronađeno je oružje, devize i određena količina droge.

MUP nije potvrdio informaciju medija da se među privedenima nalazi i direktor zatvora u Strugi, Armend Šaćiri, koji se sumnjiči za moguću zloupotrebu službenog položaja i podršku nelegalnih aktivnosti.

- U akciji su uhapšeni M.K., R.I., G.R., B.H., D.B. i A.R. Uhapšen je i R.K. za kim je policija tragala radi izdržavanja zatvorske kazne od 13 godina zbog trgovine droge.

Istragom je utvrđeno da je kriminalnoj grupi pomagao i inspektor zaposlen u Policijskoj stanici u Strugi, kažu u MUP. Policija je izvršila pretrese na nekoliko lokacija u Strugi i okolini, a „pročešljali“ su i struški zatvor.

Tokom pretresa četiri objekta u selu Velešta, kod osumnjičenih A.R., K.M., I.R. i G.R. pronađena su četiri pištolja sa napunjenim šaržerima. Za vreme pretresa kuće D.B. u selu Livade i B.H. u selu Radolišta, kao i stana u centru Struge u kome je boravio K.M. policija je pronašla 6.000 evra i druge dokaze o počinjenom krivičnom delu.

Racija i pretres je bio izvršen i u službenim prostorijama zatvora u Strugi i ćelija u kojima su kaznu izdržavali osuđenici A.R. i K.M. Policija je iz službenih prostorija zatvora oduzela dokumentaciju.

Dok je trajala policijska akcija, inspektori su ispred zatvora primetili dve osobe u automobilu Ford fiesta sa albanskim registarskim oznakama. Prilikom legitimisanja, oni kod sebe nisu imali nikakve dokumente za identifikaciju, a kada su policajci izvršili pregled vozila u njemu su pronašli marihuanu, nakon čega su bili uhapšeni.

Iz MUP kažu da nastavljaju sa obezbeđivanjem dokaza i za druge osobe za koje postoji sumnja da su zloupotrebile službeni položaj.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA