Zverski pretučena beba iz Skoplja i ranije bila maltretirana: Policija traga za monstrumom, sumnja se na majku (FOTO) (VIDEO)

Iako je i majka imala vidljive povrede i rane po telu, inspektori su posumnjali u njenu priču zbog konfuznih i kontradiktornih izjava o tome kako su nastale povrede

  • 2

Majka zverski pretučene bebe stare 14 meseci, o kojoj se brinu lekari sa Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje (KARIL) u Skoplju, sinoć je ponovo ispitivana u policiji, a danas će je saslušati javni tužilac.

Ona je osumnjičena da je svom detetu nanela izuzetno teške telesne povrede, radi čega joj je određen pritvor. Još prilikom prvog saslušanja, policija je posumnjala da je K.M. (20) zverski pretukla svoju bebu. Iako je i majka imala vidljive povrede i rane po telu, inspektori su posumnjali u njenu priču zbog konfuznih i kontradiktornih izjava o tome kako su nastale povrede.

Neuhranjena beba sa nagnječenjem lobanje i hematomom na mozgu primljena u skopsku bolnicu: Majka tvrdila da je pala sa kreveta (VIDEO)

Prvo je rekla da je beba pala sa kreveca, pa da su ih pretukli rođaci njenog supruga koji je u zatvoru, da bi potom izjavila da je nasilnik prijatelj supruga kod koga je ona živela. Majka i jednogodišnja devojčica sa prelomom lobanje i krvarenjem u mozgu na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje primljene su 7. jula u 12.30 časova.

Devojčica je sa prelomom lobanje i krvarenjem primljena u bolnicu Foto: 1TV

Beba od 14 meseci je bila dehidrirana i neuhranjena, a medicinsku pomoć je zatražila i njena majka koja je bila isečena po telu i prekrivena modricama. Kada su videli u kakvom su stanju, lekari su odmah o tome obavestili policiju.

Doktori sa KARIL svedoče da još nisu videli takvo zverstvo. Bebi su bile polomljene obe noge, slomljena joj je čeona kost, a imala je i krvarenje u mozgu. Pretpostavlja se da je malena devojčica i ranije bila zverski tučena, jer su prelomi na nogama bili stari dve do tri nedelje, isto koliko i stara povreda mozga.

Majci i rođacima je zabranjen kontakt sa bebom Foto: 1TV

Sa KARIL su za skopsku televiziju 1TV izjavili da je beba stabilna i nešto bolja nego prethodnih dana, ali je i dalje u opasnosti. Ona se od juče hrani normalno, bolje napreduje i ako joj se stanje još poboljša biće prebačena na dečiju hirurgiju. Bebi je određen staratelj, socijalni radnik koji će brinuti o njenoj budućnosti, a njegov potpis će biti validan ako se nad detetom budu vršili hiruški zahvati.

Majci, koja je smeštena u šelter centar, i rođacima je zabranjen bilo kakav kontakt sa bebom. Iz Centra za socijalni rad kažu da K. M, koja je bila korisnik novčane pomoći kao dete bez roditelja, do sada nije bila evidentirana ni kao žrtva, niti kao nasilnik, već se pokazala kao brižljiva majka.

Da li je zaista bilo tako, pokazaće istraga koju vodi policija i tužilaštvo, ali i Narodni pravobranilac, koji će istraživati kako su postupali nadležni organi.

- Ovakvi slučajevi potvrđuju da se nedovoljno radi u praćenju porodica i utvrđivanju slabosti da bi se preventiralo - izjavila je Vaska Bajramovska Mustafa, zamenik Narodnog pravobranioca.

(Telegraf.rs/D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. jul 2018 | 12:19

    Nedajte joj dete daga muci dusa mala nije to majka nikakva

  • Тодорић

    11. jul 2018 | 15:59

    И мајка је била исечена по телу и у модрицама,обе пребијане,не сме да каже,плаши се... Није мајци дете нанело повреде,одакле јој?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA