Mokra Kolinda otela šou fudbalerima i postala glavna zvezda: Svetski mediji više pišu o njenim poljupcima i zagrljajima, nego o uspehu Modrića i ekipe (FOTO)

Novinar i politički komentator Boris Dežulović, ističe da se ponašanje hrvatske predsednice može opisati kao produženi predizborni video.

  • 19

Nemački mediji pozabavili su se ne samo igrom hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, već i navijačima i načinom na koji je proslavljen uspeh Hrvatske, a veliku pažnju privukla je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, za koju navode da je "svima otela predstavu".

List "Bild" u tekstu sa teško prevodljivim naslovom "Presidentin Knutschovic" (od knutschen - grliti, maziti se), piše da se hrvatska predsednica "obrušila" na svakoga ko joj je bio u blizini kako bi ga grlila i ljubila, prenosi Dojče vele.

>>> Svet se smeje Kolindi: Ljubila Francuze i pehar posle poraza, pa postala Mis mokre majice! (VIDEO)

Hrvatska predsednica izgrlila je i francuske igrače - Foto: Tanjug/AP

- Političarka je nakon poraza u finalu njene reprezentacije bila valjda najsimpatičnija gubitnica u istoriji Svetskog prvenstva. Čak ni pljusak nad Moskvom nije pokvario njeno odlično raspoloženje - piše "Bild".

Tabloid podseća i na biografiju hrvatske predsednice i hvali njenu spontanost, čak i na tako velikoj pozornici kao što je Svetsko prvenstvo.

- Sjajno je bilo kako je i Makronu pod pljuskom razmrsila kosu. Drskost: u zanosu grljenja, Grabar Kitarović je izljubila i pehar, pre nego što je uopšte bio uručen Francuzima - navodi list.

Sjajno je bilo kako je i Makronu pod pljuskom razmrsila kosu - navodi nemački Bild, podsećajući na spontanost hrvatske predsednice - Foto: Tanjug/AP

Britanski Gardijan prenosi da je u danu kada je odigrana finalna utakmica, ponašanje hrvatske predsednice bilo mnogo zanimljivije od uspeha koji su postigli igrači, među kojima najviše Luka Modrić koji je proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji. 

Ona je bila 25 odsto više u fokusu u vestima o finalu od bilo kog od igrača na terenu. O predsednici koja je na utakmice putovala ekonomskom klasom je bilo više od 80 odsto priča u pozitivnom kontekstu.

Do kraja dana, Kolinda je bila glavna zvezda Hrvatske na Svetskom prvenstvu.

Novinar i politički komentator Boris Dežulović, ističe da se ponašanje hrvatske predsednice može opisati kao produženi predizborni video.

Novinar Boris Dežulović ističe da se ponašanje hrvatske predsednice može opisati kao produženi predizborni video - Foto: AP/Tanjug

- Ona je to iskoristila da pojača svoju promotivnu strategiju, da bude narodni predsednik. To je nešto što je u Hrvatskoj već neko vreme radila. Umesto da je ograničen na hrvatsku javnost, video sa Mundijala videlo je milijarde ljudi širom sveta - naveo je Dežulović.

Kolinda je na ovaj način predstavljena kao novo "sjajno" lice konzervativne Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

List podseća da je hrvatska predsednica u Rusiju odlazila o svom trošku, te da je putovala ekonomskom klasom, ali i da je propustiila samo polufinalnu utakmicu u kojoj je Hrvatska pobedila Englesku, ali ne zato što nije želela da prisustvuje, već zato što je utakmica igrana u vreme održavanja NATO samita u Briselu.

VIDEO: Francuska je pobedila ali su Hrvati srećni

(Telegraf.rs/Tanjug/Gardijan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Понтијак

    17. jul 2018 | 15:16

    Тотални блам, понашала се као кловн тако је била и обучена.

  • 911

    17. jul 2018 | 14:35

    Totalno neprimereno, i sta ima ona da ljubi pehar pa nisu hrvati osvojili, drugo mislim da je bila malo pijana, da li zbog prisustva Putina i Makrona ili zbog neko vina...

  • Гаврило Принцип

    17. jul 2018 | 13:18

    Ватрени покисли !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA