≫ 

Molotovljev koktel na Autokomandi: Makedonci uništavaju dokaze, kako bi zavarali tragove od zaplenjene droge (VIDEO)

Automobil "pasat", koji su pokušali da zapale, dokazni je materijal u postupku koji policija vodi u slučaju zaplene 50 kilograma marihuane

  • 0

U Skoplju se 10. jula dogodio neverovatan pokušaj uklanjanja dokaza. Da bi uništili dokaze, tog dana su oko 14.35 časova na bulevaru Aleksandar Makedonski u naselju Autokomanda dve nepoznate osobe sa motora u pokretu bacili molotovljev koktel na vozilo šlep službe koje je na veštačenje u MUP prevozilo automobil "pasat" sa slovačkim nacionalnim oznakama.

Automobil "pasat", koji su pokušali da zapale, dokazni je materijal u postupku koji policija vodi u slučaju zaplene 50 kilograma marihuane, potvrdili su iz MUP za skopski portal Plusinfo, dodajući da srećom nije uništen nijedan dokaz jer je vozilo bilo samo delimično oštećeno.

Uhapšeni državljani Srbije u Baru: Po državnim firmama krali novac i kreditne kartice

Plusinfo je zatražio odgovor da li policija vodi istragu o tome kako su informacije o danu i tačnom vremenu kada će se prevoziti automobil "pasat" na veštačenje dospele do kriminalaca koji su pokušali da ga zapale.

Droga koju je zaplenila policija Foto: MUP

Iz MUP su odgovorili da preduzimaju mere u pravcu potpunog rasčišćavanja slučaja, ali nisu otkrili detalje kako je bila probijena informacija o transportu vozila u kome je bila zaplenjena droga, a koje je bilo meta molotovljevog koktela.

- Vozilo koje je prevozila šlep služba na veštačenje u MUP je dokazni materijal u postupku povezanim sa zaplenom oko 50 kilograma marihuane. Potenciramo da tom prilikom nije uništen nijedan dokaz koji bi omeo dalju istragu - saopštili su iz MUP.

Pedesetak kilograma marihuane policija je pronašla 9. jula rano ujutru, oko 3.30 časova u vozilu "pasat", koje su zaustavili na putu od Strumice do sela Dobrašinci, na jugu Makedonije. Zbog šverca droge krivične prijave su podnete protiv D.T. (33) iz sela Vladevci u opštini Vasilevo, K.K. (26) iz sela Selemi u opštini Bogdanci i protiv još jedne za sada nepoznate osobe.

Droga je bila pronađena kod D.T, koji je uhapšen, a on je marihuanu preuzeo od K.K, koji se nalazi u bekstvu. Policija je otkrila da je drogu iz Skoplja dostavila nepoznata osoba sa vozilom "VW-Phaeton", čeških registarskih tablica. Policija i za njim traga, a vozilo sa kojim je dostavio marihuanu pronađeno je u Kratovu i odneto u krim-tehniku na veštačenje.

Očigledno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, jer kada je policija uhapsila jednog od osumnjičenih blizu Strumice, nepoznati napadači su u Skoplju sa molotovljevim koktelom pokušali da zapale automobil kojim je bila prevožena droga i tako unište dokaze.

VIDE U više akcija MUP- a uhapšeno 45 osoba:

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA