Dario, gde ti je bila pamet? Hrvat se "skockao", pa dobio kaznu od srpskih policajaca (FOTO)

Policajac ga pitao zna li gde je, pa mu odmah naredio da se skine

- Video sam da je policijski automobil stao ispred kafića, ali sam se iznenadio kad je policajac krenuo prema meni, a još više kada mi je rekao da će me kazniti zbog remećenja javnog reda i mira jer nisam ništa učinio - ispričao je Hrvat Dario Strašček iz Zagreba.

Od ove Tompsonove pesme bi se svaki normalan čovek stideo: Hrvate zabavlja stihovima o dva ustaška zločinca i logorima smrti

Jutro nakon što je Hrvatska pobedila Englesku i plasirala se u finale Svetskog prvenstva, on je vozio dve maloletne ćerke na more. Išao je preko Bosne i Hercegovine, pa se zaustavio u kafiću u Kostajnici, koja je deo Republike Srpske.

Imao je na sebi dres hrvatske reprezentacije i zbog toga je platio kaznu od 50 konvertibilnih maraka (25 evra).

- Policajac me je pitao znam li gde sam. Ja sam mu rekao da sam u Bosni i Hercegovini, a on je odgovorio da grešim, da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batine zbog hrvatskih obeležja. Rekao je da me zato mora kazniti. Kad sam seo u kafić, neko me je prijavio policiji. Zaista nisam ni navijao ni bilo koga na bilo koji drugi način provocirao. Mlađa ćerka mi se rasplakala, bilo je izuzetno neprijatno - prepričava Dario za "24sata".

Dario Strašček iz Zagreba Foto: Privatna arhiva

Policajac mu je rekao da ga neće pustiti ako ne plati odmah kaznu i da će ići na sud, pa je shvatio da je bolje odmah to završi.

- Naredio mi je i da se odmah presvučem. Pokupio sam ćerke, obukao drugu majicu i odmah napustio grad. Ne mogu verovati da se ovo događa 2018. godine. Bojao sam se za ćerke jer su mi iz drugih kafića dobacivali svašta dok sam razgovarao s policajcem - kaže Dario.

Iz MUP-a Republike Srpske istakli su da će proveriti navode i o svemu obavestiti Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske.

VIDEO: Hrvati se penjali po krovovima zgrada da pozdrave "Vatrene"

(Telegraf.rs/24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    18. jul 2018 | 08:38

    Svaka cast policajcu

  • SÄLE

    18. jul 2018 | 08:39

    Svaka čast za policajca, samo se pitam da li bi to u Hrvatskoj tolerirali pošto su EU i tolko kulturološki i moralno napredovali, e malo prc!

  • CQ

    18. jul 2018 | 10:12

    Dobra i pametna policija,a mogli su snjim i u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA