Ovo miriše na "ustaški državni udar": Smenjen savetnik hrvatskog premijera koji se usprotivio Tompsonu

Krešimir Macan je u žižu javnosti dospeo posle komentara objavljenog na Tviteru, u kome se negativno izrazio o prisustvu pevača proustaških pesama Tompsona na dočeku hrvatskih fudbalskih reprezentativaca

  • 8

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.

U kratkom vladinom saopštenju se kaže da je Macan, na lični zahtev, razrešen odlukom premijera Plenkovića.

Od ove Tompsonove pesme bi se svaki normalan čovek stideo: Hrvate zabavlja stihovima o dva ustaška zločinca i logorima smrti

Krešimir Macan je u žižu javnosti dospeo posle komentara objavljenog na Tviteru, u kome se negativno izrazio o prisustvu pevača proustaških pesama Marka Perkovića Tompsona na dočeku hrvatskih fudbalskih reprezentativaca u Zagrebu.

Nakon ovog tvita usledila je Macanova smena Foto: rts.rs

Preciznije, Macan je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je na Tviteru napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće Tompsona na dočeku "miriše na meki ustaški državni udar".

Macan je taj tvit prokomentarisao kratko rečima: "Koji nije uspeo..."

Plenkovićev savetnik za medije kasnije je pokušao da se odbrani od lavine napada navodeći da on nije prozivao ni selektora ni igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi sa dočekom, ali izgleda da mu to nije baš mnogo pomoglo.

(Telegraf.rs/Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simon

    20. jul 2018 | 17:15

    Nema majci da u Hrvatskoj možeš misliti ili govoriti drugačije od onog sto nametnu desničarske i vladajuće strukture.Odmah glava “ode”.U nametnutoj euforiji reci istinu o reprezentaciji hrvatske osim da su prvaci iako nisu ili da Hrvatska nije ratovala u Bosni a zna se da jest,je izdaja domovine,neprijatelj države hrvatske.

  • toniuno

    20. jul 2018 | 14:34

    Sta se vi sekirate za HR to je stbilna drzava koja nema Kosova, Sandzaka, raznoraznih krajina Vojvodina, nekih dolina i sl.

  • Cika Velja

    20. jul 2018 | 17:02

    Bice sve to stabilno kad pokoljemo,proteramo i pokrstimo neistomisljenike,bas po hrvatskom receptu?! Ili mislis da je Evropa vama dozvolila,a nama nece??? Imas igraca na tabli koji do sad nije bio tu,a sad bez njega nista ne prolazi onako!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA