Milošu Maroviću blokirana imovina na Jazu: Opštna Budva prodaje zemljište kako bi naplatila milionski dug njegovog oca

Miloš je kao garanciju da će njegov otac vratiti više od milion evra, založio zemlju koju je kupio u Mrčevom polju, a koja je istovremeno i predmet istrage Specijalnog tužilaštva, te blokirana od Višeg suda, zbog sumnje da je stečena kriminalom

  • 3

Oko 10.000 kvadrata zemlje u Mrčevom polju u zaleđu Jaza, koja se nalazi u vlasništvu Miloša Marovića, sina poslednjeg predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, blokirano je rešenjem javnog izvršitelja i to na predlog budvanskog Sekretarijata za zaštitu imovine.

Kako se navodi, Miloš je garantovao svojom imovinom da će njegov otac izmiriti sudsku kaznu od 1,1 miliona evra, na ime štete koju je kao šef organizovane kriminalne grupe u korupcionaškim aferama naneo Opštini Budva.

>>> Da li Marović ima prava da traži od Srbije penziju i vozača? Evo šta piše u Zakonu

Rešenje o izvršenju blokade upisano je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine 27. jula, a njime je jasno naznačeno da će zemlja biti ponuđena na prodaju, kako bi se namirio deo milionske štete, prenose Vijesti.

Svetozar Marović treba da plati kaznu od 1,1 miliona evra, na ime štete koju je kao šef organizovane kriminalne grupe u korupcionaškim aferama naneo Opštini Budva - Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Pre ovog rešenja, javna izvršiteljka Snežana Pavličić donela je rešenje za naplatu 1.096.481 evra, kojom je blokirana imovina Svetozara Marovića. Rešenjem o izvršenju, bivšem predsedniku su blokirani svi bankovni računi u Crnoj Gori, sa kojih je Opština Budva uspela da naplati samo 460 evra, ali je naložena i prodaja automobila, kao i imovine na Jazu i grbaljskom selu Krimovica.

Miloš je kao garanciju da će njegov otac vratiti više od milion evra, založio zemlju koju je kupio u Mrčevom polju, a koja je istovremeno i predmet istrage Specijalnog tužilaštva, te blokirana od Višeg suda, zbog sumnje da je stečena kriminalom.

Krajnji rok da poslednji predsednik SCG uplati novčanu kaznu u kasu Opštine Budva, istekao je 10. oktobra prošle godine.

Poslednji predsednik SCG uhapšen je u decembru 2015. godine - Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović

Otac i sin već više od godinu nalaze se u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni. Miloš je takođe priznao da je bio deo kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime su oštetili opštinsku kasu za 1,4 miliona evra. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385 hiljada evra, koju je izmirio pre godinu dana.

Miloš Marović je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo, pa je podneo zahtev da robiju od 11 meseci služi u Srbiji. Svetozar se i dalje nalazi na psihijatrijskom lečenju, a čeka ga četvorogodišnja robija.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA