≫ 

Evo šta Hrvati misle o Tompsonu: Najviše ga podržavaju birači jedne političke partije, drugi ne žele njegove proustaške pesme

Više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno

  • 8

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu 16. jula dočekalo pola miliona navijača, Hrvatska je bila svedok jednom od najvećih okupljanja u istoriji države, navodi hrvatski RTL dodajući da je "cela zemlja disala kao jedno", a da su mišljenja bila podeljena jedino oko pojavljivanja Marka Perkovića Tompsona.

Zbog toga je ta televizija sprovela anketu u kojoj je građane Hrvatske pitala šta misle o tome.

>>> ZAGREPČANI IZVIŽDALI TOMPSONA? Obratite pažnju i videćete da je publika bila revoltirana zbog ustaške pesme koju je tražio Modrić (VIDEO)

Hrvatski RTL navodi da su mišljenja podeljena oko pojavljivanja Marka Perkovića Tompsona na dočeku fudbalera - Foto: youtube.com/hrt

U anketi, koju je sprovela agencija "Promocija plus" učestvovalo je 1.300 ispitanika, a pokazalo se da mu podrška nije ni približno velika kao što tvrdi hrvatski selektor Dalić.

Više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno, čime je potvrđeno da je teza o podeljenosti društva oko ovog pevača tačna.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup, njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na bini te večeri.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup, njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na bini te večeri - Printskrin: HRT 1

S druge strane, oni koji su bili protiv Tompsona, kao glavni argument navode da su njegove pesme proustaške, i da ne podržavaju ono što on predstavlja.

Na RTL-u su se bavili i time kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživeli birači iz vodećih stranaka.

Čak 76 odsto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 odsto koju taj muzičar uživa među biračima SDP-a.

Navodi se i da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9 odsto), većina birača Mosta (90 odsto), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53 odsto).

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    10. avgust 2018 | 13:38

    Za starlete kazu da su ogledalo Srbije, a ja se usudjujem da primetim da je Tompson ogledalo Hrvatske.

  • Metohija

    10. avgust 2018 | 16:41

    ljudi urazumite se već jednom,Hrvati su svi isti.

  • Robi

    10. avgust 2018 | 17:55

    On da meni placa da ga slusam ja nebih jer je obicni prevarant koji koristi naivni narod u vrijeme nacionalizma da se bogati, pjevajuci fasisticke pjesme, cast izuzecima od pjesmu koje to nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA