Sergej Lavrov prenosi poruku Miloradu Dodiku: Moskva spremna da podrži Republiku Srpsku oko statusa

Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav

  • 0

Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za Kosovo i Metohiju koji će biti intenzivirani u septembru, pišu "Večernje novosti".

Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji će 16. i 17. septembra posetiti Sarajavo i Banjaluku.

Hrvati bi tražili deo Republike Srpske, a to bi ugrozilo i Dejtonski sporazum: Ivanić protiv trećeg entiteta u BiH (VIDEO) (FOTO)

Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji slican aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.

List napominje i da će se dolazak Lavrova u Banjaluku poklopiti sa razgovorima koje će predsednik Aleksandar Vučić 15. septembra voditi u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Rešavanje kosmetskog pitanja biće centralna tema u Kremlju koji pažljivo prati sadržaje razgovora Beograda i Pristine, a posebno uticaj međunarodnog faktora na to pitanje, navode Novosti.

VIDEO: Svi bi da žive bolje, ali da se ništa ne menja: Ljajić o rešenju za Kosovo, uticaju Turske i ekonomiji regiona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA