≫ 

Crnogorci ulovili "zver" koja je harala Jadranom: Liči na ajkulu, mlati repom, ošamuti i jede ribu, ali ne i ljude (FOTO)

Morska lisica je zakonom zaštićena i na Crvenoj listi ugroženih vrsta označena je kao ranjiva

  • 4

Na stranici Mini eko zona na Fejsbuku, pojavila se srceparajuća objava o ulovu morske lisice u Crnoj Gori, zakonom zaštićene ugrožene vrste koju su lokalni meštani ubili misleći da se radi o opasnoj ajkuli.

Turista prijavio da je video ajkulu u Bečićima i izazvao paniku, a evo šta se zapravo krije iza priče o morskoj nemani (FOTO)

- Danas je ulovljena ozloglašena ajkula koja "hara" Crnom Gorom. Morska lisica je zakonom zaštićena i na Crvenoj listi ugroženih vrsta označena je kao ranjiva. Za ljude je potpuno bezopasna! Nije zabeležen nijedan napad na čoveka. Hrani se tako što uleće u jato plave ribe, mlati dugim repom, tako ih ošamuti i jede - ističe se.

- Tužni smo, besni i razočarani - dodaje se.

AJKULE NE UBIJAJU KOLIKO GLISERI

U jednom od komentara se navodi da je riba uslikana u jednom restoranu, ali nije navedeno gde tačno. I dok je jednima žao životinje, drugima nije nimalo jer "pitao bih vas da vam se dete zadesi u vodi, a ovo zapliva oko njega" i ne krive ribolovca.

Naveden je i podatak da za poslednjih 40 godina nije bilo nijednog smrtnog slučaja od ajkule na Jadranu, a da je od glisera i džet skijeva stradalo više od 150 ljudi.

VIDEO: Ajkula pokazala svoju moć! Od ovih čeljusti spasa nema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grdana

    15. avgust 2018 | 08:49

    Crnogorci ni ovo nisu umeli da urade kako treba.

  • Nina

    15. avgust 2018 | 01:06

    Na zalost tako je i u zivotu, oni neduzni i plemeniti stradaju.... :(

  • Bravo

    15. avgust 2018 | 08:22

    Nek su je uklonili, bolke.nego da plasi ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA