Gradska službenica iz Rijeke pijana vozila u suprotnom smeru, pa ubila čoveka: Ovo joj nije prva saobraćajka (VIDEO)

Zbog zadobijenih povreda na mestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dete, prevezeni u riječku bolnicu

  • 4

Noćas oko ponoći na Istarskom ipsilonu dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula.

Policija je izvestila kako se nesreća dogodila kada je 36-godišnjakinja pod uticajem alkohola od 1,81 promila upravljala automobilom Pežo, riječke registarskih  tablica, deonicom autoputa Nova Vas-Višnjan u suprotnom smeru. Portal Fiuman doznaje kako se radi o gradskoj zvaničnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić Blečić.

Ovo je srpski kanjon Morače: Tu se prekida auto-put, a zbog najmanjeg sudara staje saobraćaj i prave se kilometarske kolone (FOTO)

Ona je već prošle godine izazvala jednu nesreću i protom je napustila mesta nesreće, takođe pod dejstvom alkohola. Gradska zvaničnica tada je otišla sa mesta nesreće u službenom automobilu Grada Rijeke, nakon sudara sa majkom petero dece. Druga vozačica ostala je zarobljena u automobilu sa šestomesečnom bebom.

Sada je osumnjičena da je u novoj nesreći ubila jedna osobu. Ona je bočnim levim ogledalom udarila u bočno levo odgledalo automobila Škoda, slovenskih registarskih tablica, kojim je iz suprotnog smera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smeru prema mostu Mirna.

Nakon toga je prednjim delom vozila udarila u zaštitnu ogradu, objavila je istarska policija.

Automobil se odbio od ograde i prednjim delom udario u Pežo, pulskih registarskih tablica, kojim je iz suprotnog smera upravljao 41-godišnjak iz Umaga, a od siline udarca vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je pijana vozačica svojim autom udarila u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobijenih povreda na mestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dete, prevezeni u riječku bolnicu, gde je utvrđeno da su lakše povređeni.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel za medije je povodom nesreće kazao sledeće:

"Pre svega želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima poginulog i da poželim brz i potpun oporavak povređenim osobama u stravičnoj nesreći koja se noćas dogodila u Istri. U nesreći je izgubljen život i nepovratno su promenjeni životi osoba bliskih poginulom i strašno mi je žao zbog svega što se dogodilo.

Dalje, sve što znam o nesreći saznao sam iz medija, dakle za sada nemam nikakvu službenu informaciju. No, po svemu sudeći, nesreću je pod uticajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registarskih tablica odnosno gradska zvaničnica Odeljenja za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. Zbog toga će ona, do službenog okončanja istrage, biti suspendovana sa svog položaja.

Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, zavisno od rezultata istrage i spomenutih postupaka, biće preduzeti dalji koraci. Još jednom izražavam duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo".

Stravične fotografije sa mesta nesreće pogledajte OVDE.

VIDEO: Strašni sudar kod Borče, vatrogasci morali da intervenišu

(Telegraf.rs/Index.hr/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA