≫ 

Zadraninu koji je odbio da ugosti gej par iz Brazila preti zatvorska kazna

Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkazivanje rezervacije

  • 13

Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana ''Identity'', preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše zagrebački Večernji list.

Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gospića zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti.

Ako Gospić bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru sa zaprećenom kaznom do tri godine zatvora.

"Ne primamo homoseksualce": Zadranin otkazao smeštaj Brazilcu jer je gej!

List piše da je brazilski par hteo da letuje u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje Booking.com, rezervirali smeštaj u apartmanu ''Identity''.

Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkazivanje rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili pomenutom portalu, koji je iznajmljivaču otkazao saradnju.

Isto je učinio i još jedan portal za buking Airbnb, a apartmana u objektu "Identity" više nema na na portalu Turističke zajednice Grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

U ceo slučaj uključila se i policija koja je nakon toga krenula u kriminalističko istraživanje sa ishodom podnošenja krivične prijave Državnom tužilaštvu.

Inače, krajem prošle godine desničarskog Udruženja "U ime obitelji" pokrenuli su hajku na Fejsbuku, a sada se na udaru našao i Booking.com. Nekadašnja članica spomenutog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je, naime, peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.

VIDEO: Indira Radić prvi put nastupila u gej klubu pa poručila: Ne želim da uzmem Karleuši titulu gej ikone

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    17. avgust 2018 | 22:29

    Onda ukoliko odbije neke Srbe (koji su manjina u Hr) moze da bude krivicno gonjen? To je nemoguce. Izgleda da je Hr uredjena jedino kada su prava gejeva u pitanju. I to mnogo govori...

  • Јован

    17. avgust 2018 | 22:32

    Подршка Задранину!

  • Danijela

    17. avgust 2018 | 22:16

    Zamena teza, ne da im nisu ugrozena prava, vec imaju veca od nas. Vidi si iz ovog primera. Znaci li to da vlasnik mora primiti svakog u svoj apartman?! Suludo. Slazem se sa njim, isto bih uradila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA