≫ 

Makarska izlepljena plakatima srpskih pevača: Jedna Hrvatica se pobunila zbog toga, a onda su je sunarodnici oduvali odgovorom (FOTO)

"Nadalina", kako se predstavila na Tviteru su zgrozila najavljena gostovanja srpskih pevača narodne muzike u Makarskoj

  • 17

Još se pošteno nije slegla prašina oko gostovanja Bajage i Instruktora na "Danima piva" u Karlovcu, a novi protest Hrvata dolazi iz Makarske. Podsetimo, udruženja veterana "izrazila su negodovanje" zbog mogućnosti da se Bajaga pojavi na tom događaju.

Hladno pivo odbilo da nastupi umesto Bajage posle "zabrane branitelja": Doći ćemo na pivo, ali nećemo svirati jer nismo ničija zamena

- Makarska!! Pa je l' ovo normalno? - napisala Hrvatica na Tviteru, Foto: Twitter/@nada_malenica

Na Tviteru je objavljena fotografija na kojoj se vidi površina prepuna postera sa najavama gostovanja srpskih pevača narodne muzike. Najavljena su gostovanja Ace Lukasa, Milice Todorović, Seke Aleksić i Mileta Kitića.

Kako je Bajaga prokomentarisao potez benda Hladno pivo nakon što su odbili da nastupaju umesto njih u Karlovcu

"Nadalina", kako se predstavlja na Tviteru, je uglavnom "popila" negativne komentare, posle svoje tvrdnje da "ne smemo dozvoliti ovo, to će biti potpuna kulturna asimilacija Hrvata u balkansko-srpski korpus, forsiranjem cajki, treša, EX-yu rijalitija sa unapred određenim scenarijima".

Uz komentar jednog korisnika "da je bitno da nije Bajaga", ona odgovara da je njoj bitno, jer "svako ko ga želi u Hrvatskoj podržava i klanje u Vukovaru, Škabrnji i diljem Hrvatske". Potom su je uputili "da ide da muti jaja", kao što se navodi u popularnoj pesmi Olivera Dragojevića, jer "to bu ti pametnije". Drugi korisnik je smatrao da jeste u pitanju šund i folk, ali da je kasno za zabrane, jer su generacije odgajene na toj muzici.

Gostovanja su najavljena za diskoteku "Petar Pan":

VIDEO: Bajaga pred finale Svetskog prvenstva - Francuzi su na papiru favoriti, ali su Hrvati bolji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    18. avgust 2018 | 13:29

    Realno tu narodnu muziku treba zabraniti i u našoj Srbiji.To je muzika koja unazađuje naše mlade a stranci kad čuju te trilere zgrožavaju se i pitaju gde su oni to došli,u Evropu ili ...

  • Safet

    18. avgust 2018 | 12:26

    Jedini koji je ispoštovao žrtve pokojni Oliver Dragojević.Ostalo je sve šuplja od Halida Bešlića Dine Merlina Harija Varešanovića i td td. Lova lova.

  • Srb

    18. avgust 2018 | 13:37

    Neka ih zadrze, ne moraju da nam ih vracaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA