Beograđanka uhapšena u Kotoru je iz ugledne porodice: Studira 2 fakulteta, poliglota je, a na more je došla da se oporavi posle bolesti (FOTO)

Sara je primerena devojka, govori tri jezika i studira dva fakulteta

  • 71

Javnost u Srbiji duboko je potresena zbog hapšenja Sare Vidak (20), devojke koja je pre nekoliko dana optužena za napad na sudiju za prekršaje u Kotoru, iako Sara tvrdi da to nije uradila.

Beograđanka napravila haos u sudnici u Kotoru: Napala sudiju koja je njenom dečku odredila kaznu

Kako piše "Kurir" Sara je rođena 14. novembra 1997. godine u Beogradu, završila je Britansku školu u Antaliji, a potom upisala čak 2 fakulteta i sve vreme školovanja bila odličan đak. Uz život na relaciji Kanada-Turska-Srbija uspešno je savladala govor čak tri strana jezika, a nalazi vremena i za aktivno bavljenje sportom i jahanje.

Sara govori tri jezika Foto: Facebook/Vidak Saraa

Ova mlada devojka, koja potiče iz ugledne beogradske porodice, unuka svetskog prvaka u padobranstvu, pilota Branka Kovačevića, ćerka nagrađivanog filmskog umetnika i pilota Aleksandra Vidaka, ali i unuka džez kompozitora Dušana Vidaka i Radmile Vidak, profesorke srpskog jezika i književnosti i nosioca nagrade "Radmila Vidak" za negovanje srpskog jezika, prema oceni Crne Gore predstavlja veliku pretnju po bezbednost i mesto joj je iza rešetaka?!

Sudija Suda za prekršaje u Kotoru, Jelena Stanišić, optužila je Saru za napad, iako je, kako piše Kurir, sudija Stanišić prva verbalno i fizički nasrnula na Srpkinju u zgradi suda. Shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak zapravo nju napala.

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila Saru, posle čega joj je određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor.

Sudija Suda za prekršaje u Kotoru, Jelena Stanišić, optužila je Saru za napad Foto: Facebook/Vidak Saraa

Pre 5 godina Sara je nažalost bila veoma bolesna. Suočena sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i borbom sa teškom sepsom, ona je ovog leta otišla sa najmilijima u Crnu Goru na letovanje i, pre svega, oporavak, kako bi, za ne daj Bože, bila u blizini lekara.

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovesti za Kurir da je ćerku dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Pre 5 godina Sara je nažalost bila veoma bolesna, a došla je u Crnu Goru na oporavak Foto: Facebook/Vidak Saraa

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, Sarina majka.

Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

Foto: Facebook/Vidak Saraa

- Nije dozvolila Stevanu da govori, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla: "Šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je: "Marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos.

Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Ivica Dačić zahteva hitnu reakciju ambasadora.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir da je hitno naložio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u CG dobiju sve informacije u vezi sa hapšenjem nevine mlade devojke koja je naš državljanin.

- Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake - izjavio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    18. avgust 2018 | 15:47

    Pod hitno ukinuti sve privilegije i prava crnogoraca u Srbiji, imovinu oduzeti a sa funckcija najuriti! Ćao, zdravo, nek vas sreća prati na vašem americko-nemackom autoputu koji vodi u ambis! Licemerna i podla nacijo!

  • Dragan R

    18. avgust 2018 | 15:55

    Za srbe u CG nema odmora samo ponižavanje i maltretiranje ne idite tamo

  • Srb

    18. avgust 2018 | 16:52

    Svi crnogorci da idu iz Srbije u svoju Crnu goru ako je već tako kako je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA