Radomir je skočio u vodu da spase psa i nestao: Policajci i ronioci ga traže danima, a sestra i majka mole za pomoć

Na obali su ostale njegove papuče i pseći povodac

  • 9

Osiječka policija i specijalni ronioci već dva dana pretražuju obalu i korito reke Drave u Osijeku kako bi pronašli Radomira Petrovića (27) i njegovog psa Garija. Nestali su u petak uveče tokom šetnje.

- Radomir je navodno bacio psu lopticu, ali je ona otišla predaleko. Pas je skočio za njom i počeo se gušiti. Reka ga je nosila. Radomir je skočio za njim da ga spasi, ali potom su obojica nestali pod vodom. Na obali su ostale njegove papuče i pseći povodac - rekla je za hrvatski portal "24 sata.hr" tužno sestra nestalog Radomira Dragana Petrović.

Dodala je kako su mladić i njegov pas, mali crni mešanac u tipu hrvatskog ovčara, svake večeri išli u šetnju osječkom promenadom. Pronašao ga je kao štenca i udomio.

Radomir je došao iz Irske u Hrvatsku; Foto: Facebook/ Radomir Petrović

- Voleo je tog psa, igrao se s njim, znali smo mu bacati lopticu u vodu, u plićak, pa je on išao po nju. Jedna žena ih je videla proteklog petka između 19 i 20 sati na promenadi, prekoputa osječkog ZOO vrta, kod konjičkoga kluba - rekla je neutešna sestra za portal "24 sata.hr".

Žena koja je sve to videla odmah je pozvala policiju, koja je o svemu obavestila porodicu. Od tog trenutka nisu dobili nikakvu informaciju.

Oni žive u Tenju pored Osijeka, ali je poslednjih dana Radomir bio u maminoj kući na Dravi.

Pre dva meseca se vratio iz Irske, gde je živeo i radio protekle tri godine. Mislio je da u Hrvatskoj provede leto pa ponovo da traži posao.

- U šoku smo. Ne znamo šta da očekujemo. Mama stalno plače. Na dnu korita Drave na mestu na kojem je nestao ronioci nisu pronašli ništa. Sad pretražuju deo prema Dalju, nizvodno, kako reka teče. Prošlo je već tri dana, a nikakvih rezultata potrage nema - rekla je za "24 sata.hr" obeshrabrena Dragana, koja je preko društvenih mreža pozvala sve koji su možda nešto videli u Dravi ili koji nađu nešto da se jave policiji ili porodici.

Drava je, kako pišu tamošnji mediji, varljiva reka; Foto: Wikimedia / Drazenvk

Osječka policija potvrdila je kako tragaju za mladićem.

Nažalost, ovo im nije prva takva potraga u toj varljivoj reci. Ronioci su u junu 2015. godine tu tražili Štefana W. (17), koji je nestao nakon što je s prijateljima skakao s visećeg mosta. Zadnji ga je video prijatelj kako pliva 20-ak metara od obale. Na plaži uz Dravu ostavio je odeću i mobilni.

U Dravi je nestao i 15-godišnjak koji je 2011. skočio u reku za loptom. Kod prigradskog naselja Josipovac igrali su picigin (popularna igra u Hrvatskoj, sa loptom na plaži). Mladić je navodno skočio u vodu na mestu na kojem su nekad vadili pesak. Verovatno ga je potegnuo vir i brzo je potonuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA