≫ 

Beograđanka Sara Vidak ostaje u pritvoru od 30 dana u Crnoj Gori posle navodnog napada na sudiju

Devojka je zatvorena zbog napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić

  • 20

Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje je tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

Šta se zapravo desilo u kotorskoj sudnici? Majka Beograđanke tvrdi da je sudija odglumila da ju je njena ćerka napala, pa je onda smestila u zatvor!

Sara Vidak, Foto: Facebook/Vidak Saraa

Kako je za Telegraf rekla Olivera Vidak, Sarina majka, ona je prebačena u zatvor Spuž. Žalba njenog advokata je odbijena, a on je dao nalog za jemstvo. Olivera Vidak se vraća u Beograd, kako bi prikupila neophodan novac i u četvrtak ujutru se vraća u Crnu Goru.

- Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je naš odnosno prigovor našeg advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritvora i zahtev za puštanje na slobodu - rekla je Olivera Vidak, Sarina majka.

JEMSTVO OD 10.000 DINARA

- U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište -  izjavio je advokat Lješković.

Beograđanka uhapšena u Kotoru je iz ugledne porodice: Studira 2 fakulteta, poliglota je, a na more je došla da se oporavi posle bolesti (FOTO)

Prema rečima Zorana Dojčinovića, generalnog konzula Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, pomno se prati slučaj naše državljanke Sare Vidak.

- Danas je kod nje u posetu otišao konzul iz Podgorice - kaže on.

Sara Vidak je u nevolju upala kada je sa svojim dečkom došla na suđenje zbog ''češanja'' automobilima, u Sud za prekršaje u Kotoru, gde su kako tvrde dočekani na ponižavajući način od sudije Stanišić, koja ju je, kako tvrde ona i njena majka, u jednom momentu uhvatila za ruku.

Sari je tokom saslušanja pozlilo, Foto: Facebook/Vidak Saraa

Sara je upitala kako može to da čini, nakon čega je sudija pozvala sudsku stražu koja je uhapsila devojku, koja je privedena tužiocu, gde joj je tokom saslušanja pozlilo. Potom je sprovedena u zatvor u Spužu, a za krivično delo za koje je osumnjičena preti joj kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

DAČIĆ OSUDIO HAJKU

Predlog advokata Lješkovića da se uzme u obzir video zapis celog događaja, tužilaštvo za sada nije razmatralo.

Slučaj Vidak izazvao je žestoke polemike u javnosti. Čelnici pravosudnih institucija su pozdravili hitro reagovanje policije i suda, a šef diplomatije Republike Srbije Ivica Dačić osudio je hajku crnogorskih medija na državljanku Srbije, naglašavajući da se sa velikom pažnjom prati njen slučaj.

DA LI JE NJENO SRPSKO POREKLO RAZLOG PRITVARANJA?

- Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori i traži da se u slučaju pritvaranja beogradske studentkinje Sare Vidak utvrdi da li je njeno srpsko poreklo bio razlog pritvaranja - poručio je danas prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, a prenosi Tanjug.

Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posetila našu drzavljanku koja se nalazi u pritvoru i da je kontaktirana njena majka.

- Konzul ju je obišla u pritvoru i videla u kakvom je stanju - rekao je Dačić i dodao da je Srbija iskoristila pravo da pomogne u ovom slučaju.

Dačić je kazao da treba videti kakve će odluke biti donete u ovom slučaju, dodajući da je postupak u toku.

- Sigurno je da ćemo braniti interese naših građana svuda u svetu, uključujući i okolne zemlje - rekao je on dodajući da ne postoje novi detalji u ovom slučaju.

VIDEO: Luka Lazukić odbio da odgovara na pitanja Natašinih advokata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mracni

    20. avgust 2018 | 16:01

    Ne treba kod njih ni ici. Brdjani.

  • Marijana Bakov

    20. avgust 2018 | 15:39

    U nekim medijima sam upravo procitala da ta ista sudija pre tri godine coveka iz Nisa poslala na robiju , samo zato sto mu uplata o placenoj kazni za parkiranje nije proknjizena na vreme.A vi ludi Srbi i dalje trcite da vas ponizavaju gori od vas.

  • Dragan R

    20. avgust 2018 | 15:59

    Zabrana okupljanja vernika u Ivanovim koritima ispred SPC i ovo hapšenje ove devojke je dovoljan razlog da se zapitamo da li smo mi zaista braca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA