Crnogorac spasen iz jame posle 4 sata agonije: Upao u rupu duboku 50 metara kod Herceg Novog (FOTO)

Sve vreme bio je svestan i komunicirao je sa sestrom koja je bila na obodu jame

  • 1

Skoro četiri sata trajala je akcija spasavanja meštanina sela Bjelotina iznad Herceg Novog, Krsta Ćirovića, koji je upao u jamu duboku oko 50 metara. Povrede koje je zadobio prilikom pada nisu opasne po život.

Ćirović je pao niz kamenu strminu, potom se zaglavio između dva kamena i stabla, na nasipu zemlje, pa se odatle skotrljao i pao u jamu duboku oko 50 metara iz koje nije mogao da izađe. Sve vreme bio je svestan i komunicirao je sa sestrom koja je bila na obodu jame.

"Mama, donesi mi pare": Srbin ubio Hrvata narko-dilera, a policija ga pronašla zbog jednog telefonskog poziva

Načelnik Službe zaštite Zlatko Ćirović kaže da su poziv iz Centra bezbednosti dobili u 13.15 sati.

- Odmah smo poslali tri vatrogasca, zatim smo uputili još pet pripadnika naše Službe, pozvali smo alpiniste, a stigli su i pripadnici policije i Službe hitne pomoći. Akcija je trajala skoro četiri sata, Ćirović je izvučen i oko 18.20 dovezen u Opštu bolnicu Meljine. Povređen je, ali nije životno ugrožen - kazao je načelnik Službe zaštite.

Dejan Verigo, alpinista i speleološki instruktor, sa kolegama Nikolom Brajević i Dejanom Tušup i osam pripadnika Službe zaštite učestvovao je u akciji spasavanja.

Objašnjava da su iz jame postavili tri linije za izvlačenje.

- Uspeli smo da izvučemo Ćirovića, čije su majka i sestra bile pored jame sve vreme uz ostale koji su učestvovali u akciji - kazao je Verigo.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA