≫ 

Vesna Pešić iz Beograda je šetala Dubrovnikom i nazvala ga srpskim gradom: Onda su Hrvati krenuli u hajku na nju (FOTO) (VIDEO)

Hrvati su ovakve njene reči dočekali na nož. Mediji su je iskritikovali da provocira i da poziva na nasilje i na nova osvajanja

Vesna Pešić je prošetala Dubrovnikom dok je boravila na hrvatskom primorju. Svoj boravak je snimala i video snimke je okačila na Fejsbuk. To ne bi bilo ništa čudno da pritom nije iznela određene stavove koji se Hrvatima baš i nisu dopali, pa su je tamošnji mediji žestoko iskritikovali.

- Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi - kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom.

Bahati turisti - a nisu Srbi, nerviraju Hrvate: Piju, dernjaju se, povraćaju i vrše nuždu gde stignu

Objavila je još nekoliko postova.

- Pitaju me kako se osećam u Dubrovniku? Kao svoj na svome! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvek se govorio prvo srpski jezik, potom italijanski, a onda u manjem broju neki ostali jezici.

Njene reči su dočekane na nož Foto: Facebook

Naravno, o novokomponovanim jezicima nije bilo ni reči. Ovde je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovacka štamparija, a najveći dubrovački pesnik beše Srbin Ivo Gundulic.

Njene objave su se masovno šerovale na društvenim mrežama Foto: Facebook

(Konačno, ovde u ruci ja držim malu Vincansku boginju i roman Itake! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratioci svuda po svetu.) - napisala je na svom profilu.

Hrvati su ovakve njene reči dočekali na nož. Mediji su je iskritikovali da provocira i da poziva na nasilje i na nova osvajanja. Ističu da su ovakvi postupci odvratni, nepromišljeni i zlonamerni.

Međutim Vesna se ne uzbuđuje zbog ovih prozivki.

- I dalje sam tu. Zašto? Zato što su koreni neunistivi. Volim ovaj grad i to nece promeniti hajka autističnih koji mi savetuju da pišem o zalascima sunca i fotografišem hranu koju jedem kao što to radi većina lobotomisanih. Dragi moji prijatelji i neprijatelji, svi smo mi prolazni u ovom životu, samo istina je večna - napisala je u novom postu iz Dubrovnika.

Vesna je posetila i Cavtat, gde je takođe napravila kraći video. Ovo mesto je takođe nazvala srpskim gradom.

Hrvatski mediji su je iskritikovali zbog ovakvih reči Foto: Facebook

Vesna Pešić je inače osnivač i glavni urednik izdavačke kuće "Pešić i sinovi" iz Beograda.

VIDEO: Hrvatska se sprema za proslavu zločinačke akcije "Oluja"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    24. avgust 2018 | 11:55

    Gospođa u po odmakloj dobi za vrijeme odmora,nije pokupila galeba Dalmatinca,pa joj se u glavi po povratku vrti Velika Srbija.No dobro,novac si ostavila a kroz porez dobar dio ide Hrvatskim Braniteljima Vojsci i Policiji.Hvala Pešički, do godine sretno i do viđenja.Sve je Srpsko a ništa nije Srpsko!

  • Srbin

    24. avgust 2018 | 11:02

    Da se nezaboravi.Do godine u Dubrovniku.

  • Mala

    24. avgust 2018 | 14:31

    Ima li neki Hrvat da mi dokaze podkrepljeno cinjenicama da Dubrovnik i Dalmacija nisu Srpska zemlja?! Ja imam milion dokaza da jeste! Pa izvolite...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA