Marko (12) je superheroj! Uprkos bolesnoj nozi, mališan je preplivao Ohridsko jezero (FOTO)

Za ovaj podvig Pejčinoski se pripremao nešto više od godinu dana, a uspeh je još veći jer je pre par godina imao infarkt kosti noge

  • 5

Marko Pejčinoski (12) iz Ohrida, koji je imao infarkt kosti noge, preplivao je danas Ohridsko jezero.

Pejčinoski, koga su mediji nazvali "čudo od deteta" i "novi makedonski heroj", preplivao je za osam časova i po vetrovitom vremenu razdaljinu od tridesetak kilometara, od crkve Svetog Nauma do Ohrida.

Dečaka je na pristaništu dočekao veliki broj građana; Foto: Profimedia, Alamy

Za ovaj podvig Pejčinoski se pripremao nešto više od godinu dana, a uspeh je još veći jer je pre par godina imao infarkt kosti noge, prenose makedonski mediji.

- Od tada ne smem mnogo da trčim, ali to me neće sprečiti da preplivam Ohridsko jezero - rekao je pre nekoliko dana Pejčinoski.

 

Najmlađeg plivača koji je preplivao maratonsku stazu Ohridskog jezera na pristaništu je dočekao veliki broj sugrađana.

Infarkt kosti (poznat kao osteonekroza kosti) promena je koja nastaje zbog oskudne i slabije prokrvljenosti zahvaćenog dela kosti i njegova posledičnog odumiranja. Odumrli deo kosti gubi potpornu funkciju i postepeno slabi, zbog čega se potencijalno može urušiti u promenjenom delu.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA