≫ 

"Ne primajte ih u kuću, ne dajte im ni vodu ni hranu": Hrvatski sveštenik zabranio vernicima da pomažu migrantima

Sveštenik Josip Tomić reko je da Crkva po propisima traži od vernika da primaju putnike namernike, to znači samo one koji se zaista vraćaju svojoj kući

  • 40

Sveštenik Josip Tomić, koji rukovodi Župom iz Kupske doline i bivši sekretar riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, pozvao je vernike da migrante ne primaju u kuću, ne daju im hranu ni vodu, a ni prenoćište.

Na Fejsbuk stranici Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi, koju vodi i na kojoj promoviše istoriju i kulturu hrvatske i katoličke vere, Tomić promoviše antimigrantsku politiku.

Crna Gora odgovorila na molbu Italije: Prihvatiće do pet migranata sa broda Dićoto

Index.hr je preneo da je pre dva dana objavio post u kojem upozorava na opasnost koju predstavljaju migranti i njihovo "islamsko krivoverje”.

Pozvao je svoje župnike da ne primaju migrante u svoje kuće, ne daju im hranu, vodu ni prenoćište.

- Predragi u kristu vernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obavestili su nas neki vernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posede i porodične kuće, a u neke i provaljivali - napisao je župnik.

Naveo je da iako Crkva od svakoga po propisima traži da primi putnika namernika, Tomić pojašnjava da to zaista znači putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.

Printskrin: Facebook/Župe kupske doline

- U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu hteli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i dece u cilju naseljavanja evropskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni da prihvati našu tradiciju, običaje i kulturu - naveo je Tomić.

On je pozvao vernike i da odmah, kako je naveo, prijave policiji sve one koji im nisu poznati ili "nepoznati prolaze našom državnom teritorijom jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo hrvatskom narodu već i Evropi".

- Hrvatska je 500 godina bila predgrađe hrišćanstva i braniteljka Evrope od islamskog krivoverja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Evropu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka oni (zapadne vlasti) koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su podstakli i podstiču ilegalnu imigraciju reše probleme a ne da ih mi rešavamo - napisao je, između ostalog, župan Tomić.

VIDEO: Migranti zaposeli železničku stanicu Novi Beograd

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc...

    7. septembar 2018 | 23:14

    Kako bilo ko može da mi zabrani da pomognem čoveku koji se muči?!!!

  • plavi safir

    7. septembar 2018 | 22:19

    Hrišćanski, nema šta!

  • nima

    7. septembar 2018 | 22:46

    Ako je nesto greh onda je najveci ne dati nekom hleba i vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA