≫ 

Uhapšen vođa škaljarskog klana: Pokušao da likvidira policajca, pa pobegao za Tursku

Bezbednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem

  • 2
MUP Crne Gore, škaljarski klan

Printskrin: Youtube

Vođa "škaljarskog klana", Jovica Vukotić uhapšen je rano jutros u Turskoj, potvrđeno je Borbi u vrhu policije. Crnogorska policija potražuje Vukotića u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera. Priveden je u jednom turskom letovalištu, a kod sebe je imao lažna dokumenta.

Srpska policija drži vođu "škaljaraca" koji je uhapšen u Turskoj

- U toku je provera identiteta uhapšenog. Dobili smo obaveštenje od kolega iz Turske da je reč o Jovici Vukotiću iz Kotora. U toku je određena razmena informacija - kazao je izvor iz vrha policije.

Igor Vukotić, brat Jovice Vukotića, dovodi se u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana. Taj postupak je proglašen tajnim i više informacija nije moguće objaviti.

Bezbednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.

U spuškom zatvoru je proveo devet meseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

Pre nekoliko godine osuđen je i na tri meseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.

Mesto Škaljari u Kotoru Foto: Wikipedia/Martin Lopatka

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV Jovice Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

VIDEO: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegaf.rs/Borba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. septembar 2018 | 19:01

    Ovaj drugi vodja a ne traze ga i pustice ga jer nije optuzen..ja bi tuzio drzavu sto pricaju da je vodja kriminalne organizacije a ne terete ga ni za šta!

  • oki

    10. septembar 2018 | 20:22

    Ma da važno da traže Saru Vidak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA