≫ 

Starac Roščak koji je uhapšen u Blajburgu, podigao sebi nadgrobni spomenik pun ustaških simbola (FOTO)

- Ovde počiva u miru božjem hrvatski domoljub Roščak Vid - stoji na nadgrobnom spomeniku

  • 21

Na samoborskom groblju nalazi se nadgrobni spomenik pun ustaških simbola, piše index.hr. To im je, navode, dojavila čitateljka. "Zlo nam je od ovoga svima koji dolazimo na to groblje", poručila je ogorčena čitateljka koja naglašava da nije jedina besna zbog ovakvog spomenika na samoborskom groblju.

"Ovo je tip koji tvrdi da nije ustaša": Ceo svet se smeje Hrvatima zbog "Hitlera" Skeje (FOTO)

- Ovde počiva u miru božjem hrvatski domoljub Roščak Vid - stoji na nadgrobnom spomeniku pored dobro poznatog lica Roščaka Vida (70).

Printskrin/Youtube: Index.hr Portal

Na spomeniku, naime, u ustaškoj kapi i uniformi pozira starac uhapšen prošle godine u Blajburgu koji je pohodio u identičnom autfitu. Po Blajburgu je paradirao u ustaškoj kapi i uniformi, a austrijska policija za "hrvatskog domoljuba" nije imala mnogo razumevanja, pa su Roščaka uhapsili.

"O HITLERU SVI CRNO PRIČAJU"

- Zgrožen sam što su mediji prošle godine pisali da nije bilo ustaških obeležja - rekao je reporteru Indexa pa mu pokazao medijski članak u kom se to navodi. Ali, tek je onda usledio jedan od bizarnijih intervjua koje smo ikada imali prilike da vodimo, a u kom se ovaj ustaša požalio da "o Hitleru svi samo crno pričaju".

- Sramota me što mora da me čuva austrijska policija, ali neko je pokušao da mi skine kapu s glave prošle godine - dodao je još revoltirani starac od glave do pete odeven u ustaški autfit.

Ne samo da je preživeo austrijsku policiju, nego je Roščak napravio grobnicu sa spomenikom punim ustaških simbola. Dok se s leve strane spomenika nalazi Roščakov lik u ustaškoj uniformi, s desne strane je ustaški grb. Ispod godine rođenja, jer je "hrvatski domoljub", kako se sam naziva, još uvek živ, stoji prilično nesuvisli tekst.

I NA ONOM SVETU

- I na onome svetu "Za dom uvek spremni" s dobrom voljom i božjom pomoći tako nam Bog pomogao i Marija Božja mati za domovinu smo mi Hrvati - napisao je Roščak na svom nadgrobnom spomeniku.

Ovakva grobnica razbesnela je Samoborce, koji, hteli-ne hteli, moraju da gledaju ustaške simbole na jedinom samoborskom groblju.

Poslali smo pitanje samoborskom "Komunalcu" koji brine o groblju kako je moguće da je ovaj spomenik postavljen i da i dalje stoji među ostalim grobnicama. Njihov odgovor čemo objaviti kada i ako ga dobijemo, navode sa hrvatskog portala Index.hr.

VIDEO/Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    10. septembar 2018 | 23:52

    Treba srusiti taj spomenik

  • Гаврило Принцип

    10. septembar 2018 | 23:53

    За Лудницу спреман !

  • Јован Дучић

    10. septembar 2018 | 23:54

    “Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде”.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA