Snežana je već 60 dana u komi, ne zna za mrtvog verenika, a krivac za nesreću evrima je platio slobodu

Emina Adrović puštena je pritvora uz jemstvo od nešto više od 200.000 evra

  • 36
Emina Adrovac, Milos Vukomanovic, Snezana Rudinac

Foto: Facebook Milos Vukomanovic/Emina Adrovic

Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, na koju je 17. jula u Bečićima automobilom naletela mlada crnogorska slikarka Emina Adrović dok je prelazila ulicu sa svojim verenikom Milošem Vukomanovićem (25) još uvek je u teškom stanju.

Jeziv snimak udesa u Bečićima gde je stradao mladić iz Srbije, a njegova verenica teško povređena (VIDEO)

Nakon nesreće, u kojoj je Snežanin verenik izgubio život, uhapšena je mlada slikarka, koja se sada, nakon što je sud prihvatio kauciju od više od 200.000 evra, brani sa slobode.

Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

Kako "Blic" saznaje u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), stanje Snežane Rudinac je i dalje teško, o njoj brinu lekari i sestre u Odeljenju intenzivne nege.

- Ona je i dalje u šok - sobi. Njeno zdravstveno stanje je nepromenjeno. U komi je. U ovom času, baš kao što je to bilo i ranije, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Pacijentkinja dobija svu neophodnu terapiju i negu - kaže naš izvor iz te zdravstvene ustanove.

Prema istim informacijama, režim poseta je strogo kontrolisan, odnosno kod nje mogu da uđu samo članovi najbliže porodice.

Kako je "Blic" već pisao, devojku u bolnici redovno posećuju njeni roditelji. Kada im je javljeno za nezgodu, 17. jula, oni su doputovali u Crnu Goru jer je Snežana bila smeštena u risinsku bolnicu. Zbog veoma teškog stanja, nakon nekoliko dana helikopterom je prevezena u Beograd na VMA.

Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

Snežana je u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su ona i njen verenik pokošeni kao pešaci, zadobila povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša, i zbog teških telesnih povreda nalazi se u komi.

Miloš Vukomanović od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Kako je "Blic" pisao, verenici su stradali u Crnoj Gori gde su bili da zarade novac za svadbu. Miloš i Snežana su u vezi bili nekoliko godina. Verili su se, a na jesen su planirali da se venčaju. Da bi sakupili novac, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

Miloš je sahranjen u okolini Zvečana dva dana nakon kobne saobraćajne nesreće, istog dana kada je njegova verenica Snežana prevezena helikopterom iz risinske bolnice u Beograd.

Emina Adrović, koja se tereti da je izazvala saobraćajnu nesreću puštena je iz pritvora i braniće se sa slobode.

Foto: Facebook/Emina Adrovic

Nakon što je odbijena žalba Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru na odluku Osnovnog suda u tom gradu kojom je prihvaćena kaucija Emini Adrović (23) iz Budve, ona je puštena da se u daljem toku postupka brani sa slobode, preneo je crnogorski portal CDM.

Naime, Viši sud odbio je žalbu kotorskog Tužilaštva prošlog petka, koje se i ranije žalilo na odluku o prihvatanju kaucije od 218.662 evra za Adrovićevu.

U optužnici kotorskog tužilaštva navodi se da je optužena, 18. jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom "audi", krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gde je ograničenje 50 kilometara na sat.

Iako je bila svesna da može počiniti krivično delo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći sprečiti, navedeno je u optužnici.

Nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim delom automobila udarila u njih.

Ona je tužiocu ispričala da je saobraćajna traka kojom je krenula bila slobodna, da bi se u jednom trenutku iznenada, neočekivano dvoje pešaka vratilo trčećim korakom nazad, te da nije imala drugog izbora.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tama

    14. septembar 2018 | 09:13

    Ko je gledao snimak nesrece jasno je da su se vratili i bukvalno bacili na njen auto, zato ne treba grijesiti dusu ovako nesto moze svakom vozacu da se dogodi.Ako se uzme u obzir i da nije jurcala ulicom, trebalo bi ustanoviti iz kog razloga su se pjesaci odlucili tako naglo da se vrate ne obracajuci paznju na vozilo iza njih.Tuga i zalost za dva mlada zivota ali ne treba vuci i treci zbog sujeta!

  • BG 1

    14. septembar 2018 | 09:35

    Oprez štiti život a ne zakon o pravu prvenstva i prelaza preko pešačkog prelaza,zakon deluje kad je sve kasno,za jedne zatvor a za druge grob.

  • Vukac

    14. septembar 2018 | 09:23

    Cura je ubila dvoje ljudi to je samo po sebi dovoljna kazna za cjeli zivot .Pojavio se snimak te nesrece u boretima na bulevaru ,dje se vidi kako nesrecni momak i djevojka prelaze bulevar na neobiljezenom mjestu za pjesake odjednom zastaju on nju vuce za ruku i krecu se unatraske direk pod auto nesrecne djevojke .To se vidi na snimci nadzornih kamera ,zasto je on nju vukao unazad bukvalno pod auto to se nikad otkrit nece .Adrovicka je izjavila kod sudije da ih je videla kako prelaze bulevar ali nije mogla da ih izbjegne jer su se odjedno vratili nazad unatraske .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA