Mirelu je ubo komarac, a onda je osetila bol u oku: Primetila je crva ispod kože i otišla kod lekara koji su se umalo šlogirali!

Hospitalizovana je, ali kad je trebalo da je operišu nije bilo crva. Kad se konačno pojavio, nije imao ko da je operiše

  • 2

Mirelu Stojiljković jednog jutra probudio je bol u oku i najpre je pomislila da se samo radi o ujedu insekta. Ipak, poprilično se šokirala kada je pod kožom primetila nešto nalik na crva.

- Ujutro sam se probudila i osetila da me nešto boli. Otišla sam da se pogledam u ogledalu jer sam mislila da me je nešto ugrizlo, no međutim, nije bilo ništa crveno nego je samo nabubrilo. Nisam odmah obraćala pažnju, misliš nešto te ugrizlo i šta sad. Onda sam videla to nešto namreškano.

Videlo se da je to nešto živo, da je to neki crvić koji se micao i onda je on krenuo nazad… Preplašila sam se. Jer je on krenuo prema nazad i čak je krenuo da izađe napolje. Mislim, kao da hoće da izađe napolje kroz kožu - ispričala je Mirela za emisiju "Provjereno".

>>> Imala je stravične bolove, stomak joj se razarao: Lekari zanemeli kada su izvukli 150 živih crva! (FOTO)

Dijagnoza koju je dobila kod lekara, bila je dirofilarioza, odnosno potkožni crvi - Printskrin: novatv.dnevnik.hr

Dijagnoza koju je dobila kod lekara, bila je dirofilarioza, odnosno potkožni crvi, paraziti koji najčešće žive u psima, ali ponekad mogu da završe i u ljudima i to zbog uboda komarca.

Od larvi koje komarac prenese čoveku, razvije se jedna koja naraste u crva dugog i do 10 centimetara.

Mirela je hospitalizovana i trebalo je da bude operisana, međutim, kako kaže, kada bi se crv pojavio nije bilo moguće organizovati operaciju, jer nije bilo hirurga ili anesteziologa.

Kada je konačno došla na red za operaciju, više ga nije osećala. Otvorili su joj kapak, ali crva nije bilo - Printskrin: novatv.dnevnik.hr

Ipak, kada je konačno došla na red za operaciju, više ga nije osećala. Otvorili su joj kapak, ali crva nije bilo, kao ni na magnetnoj rezonanci očne šupljine.

- Osetim nekada pritisak jer me oči bole, svrbe, peku… I osetim gmizanje - ističe Mirela i navodi da ima osećaj kako se taj crv u njoj razmnožio, ali lekari tvrde da je to gotovo nemoguće jer su potrebni mužjak i ženka crva da stvore novu larvu.

U svim dijagnozama s kojima je izašla s pregleda pisalo je parazitoza ili suspektna parazitoza obrva, međutim, to nije dovelo do rešenja Mirelinog problema.

Mirela je nemoćna jer ne zna kome bi mogla još da se obrati, kako bi se rešila napasti koja joj živi pod kožom - Printskrin: novatv.dnevnik.hr

Ova žena oseća se nemoćno,jer ne zna šta da radi niti kome još da se obrati. Utehu joj jedino pruža činjenica da ti crvi nisu dugog veka u ljudskom telu, ali kako kaže od toga nema mnogo koristi kad oseti da joj gmiže pod kožom.

(Telegraf.rs/Provjereno)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA