Ova oronula straćara je sve što ima izmučena majka (35) sa crnim podočnjacima: Laže ćerke da je jela kod komšija, da bi im ostao zalogaj više (FOTO)

"Njene devojčice nikada u životu nisu imale novu garderobu, nikada nisu bile dovoljno nahranjene, nikada nisu bile srećne. Odrasle su u siromaštvu, bedi i gladi"

  • 13

Pregladnela majka iz Krive Palanke, gradića na severoistoku Makedonije, laže svoje ćerke da je jela kod komšija samo da bi za njih ostao koji zalogaj više. Ova mlada, ali izmučena žena, živi u dotrajaloj straćari. Njene dve devojčice nikada u životu nisu imale novu odeću, nikada nisu bile site, nikada srećne. Odrasle su u siromaštvu, gladi i bedi.

Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima njihov život će se sigurno iz korena promeniti, a sve zahvaljujući dirljivom fejsbuk statusu Jovane Nanovski iz Skoplja, koja je ukratko, bez da spominje imena majke i njenih ćerki, opisala njihov turoban život i neljudske uslove u kojima žive.

Vasil je jači od nauke i zdravstva: Boluje od cerebralne paralize, ali to ga nije sprečilo da na triciklu "preleti" 30 km (FOTO)

"Dragi ljudi, moj humani narode, ponovo nam je potrebna vaša pomoć. Molim vas da se ujedinimo i promenimo život jednoj porodici, da prekinemo golgotu u kojoj žive i da pokušamo da im obezbedimo normalan život. Svi ćete nam trebati, svačija pomoć je dobrodošla, pa vas zato molim da se priključite ovoj akciji da donesemo svetlost u još jedan dom.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Dobila sam najtužniju poruku od jedne majke koja me je molila i kumila da joj pomognemo. Molila me za hranu i garderobu za decu. Njene devojčice nikada u životu nisu imale novu garderobu, nikada nisu bile dovoljno nahranjene, nikada nisu bile srećne. Odrasle su u siromaštvu, bedi i gladi. Njihova majka je zaboravila šta znači da si sit i nahranjen. Ona je kost i koža. Majka je večito gladna samo da su njeni „pilići“ nahranjeni. Laže ih da joj se ne jede, da je prezalogajila kod komšija, a jadna je pregladnela. Plačem dok vam ovo pišem jer sam bila kod njih i sve videla svojim očima. To je pseći život.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Ženica je mlada, ali je takav život uzeo svoj danak. Ona je smežurana, sa tamnim podočnjacima, slomljenim zubima, mršava, isušena, premorena i gladna, sa krajnjim naporom se bori za opstanak.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Njene devojčice imaju 14 i 15 godina. To su najtužnije lutkice koje sam videla. Bila sam da im odnesem pomoć. Zahvaljujući jednom humanom čoveku kupili smo patike i garderobu. Kada sam joj rekla da vidi patike da li joj se dopadaju, otvorila je kutiju i počela da plače. Duša mi se kidala. Devojčica ima 14 godina, a prvi put je dobila patike u kutiji, nove, samo za nju.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Uslovi u kojima žive su užasni. Nikakvi. Devojčice nikada nikoga nisu pozvale u svoj dom. Nemaju wc. Kupaju se u koritu, a pune ga sa vodom koju donose u flašama.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Kreveti su pokidani, nemaju nameštaj, ni frižider, ni šporet, ni mašinu za pranje veša. Njihova majka sve pere na ruke, ima 35 godina, a život ju je već uništio. Nemaju ni ćebadi, ništa nemaju. Njena deca se srame što postoje. Umesto da se raduju životu, oni preživljavaju dan za danom. Gladne odlaze u školu, gladne se vraćaju. Komšije im pomažu oko hrane, a ponekad pozovu majku da za nadnicu nešto uradi.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Trebaju nam moleri, majstori za pločice, vodovodžije, električari, volonteri za bilo šta. Treba nam ćebad, nameštaj, kreveti, česme, tuš kabina. Jednom rečju sve nam treba. Treba nam i stomatolog da sredi zube majci i njenim ćerkama. Krov na kući prokišnjava, 20 – 30 crepova bi završilo posao. Hajde da nađemo i neki posao za majku" - napisala je na fejsbuku Jovana Nanovski i postavila nekoliko fotografija njihove prazne i dotrajače straćare.

Kuća u kojoj živi porodica je u strašnom stanju; Foto: Facebook/Jovana Nanovski

Nakon njenog statusa usijale su se socijalne mreže. Dobri ljudi i humanitarne organizacije su masovno počeli da se javljaju iz cele Makedonije nesebično nudeći pomoć. Oglasio se i gradonačelnik Krive Palanke, Borjančo Micevski koji će im obezbediti ogrevno drvo da bi porodica u toplome mogla da prezimi. Sve to uliva nadu da će se iz korena promenitu život ove napaćene žene i njenih ćerkica.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    16. septembar 2018 | 22:46

    Ima toga i u Srbiji. Ko neveruje , može se uveriti. Pomozite toj majci.

  • Zeka

    16. septembar 2018 | 23:29

    Alo ljudi, gde su komentari, pomoć, reč saosećanja. Da je Kija il' Luna, bilo bi vas.....žalosno....

  • Eden

    16. septembar 2018 | 22:58

    Ljudi, budimo ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA