≫ 

Hrvatski ratni veteran pretio sekirom deci na rođendanu pa digao u vazduh svoju kuću: Celu noć proveo opkoljen policijom i tražio sveštenika

Povod celom incidentu bio je dečji rođendan koji se odvijao u dvorištu susedne kuće

  • 0

Duševno rastrojenog muškarca (49) koji je u noći između nedelje i ponedeljka napravio pravu dramu u Opuzenu u Hrvatskoj policija je svladala tek oko pet ujutru. On je razneo kuću i ranio policajca, a policija ga je savladala elektrošokerom.

Odveden je u splitsku bolnicu zbog opekotina od eksplozije.

Radomir Šimović je ratni veteran 116. neretvanske brigade koji je oboleo od prilično teške psihičke bolesti. Ima 49 godina, a poznat je policiji po ranijem ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu.

Jezivi detalji zločina u Bosanskoj Krupi: "Četiri džina naredila su mi da je iskasapim i pojedem"

Novi list saznao je od meštana Opuzena kako je ovaj bivši ratni veteran problematičan i incidentan postao pre otprilike dve godine, a sve je eskaliralo prošle godine kad mu je umrla majka.

Drama je trajala do pet sati ujutru Foto: Wikipedia/Orlovic

Očevici su za Novi list potvrdili da je povod celom incidentu bio dečji rođendan koji se odvijao u dvorištu susedne kuće. Ono što je prelilo Šimovićevu čašu bile su ispaljene konfete.

Šimović je prvo izašao sa sekirom i pljuvao po deci. Zatim je izazvao eksploziju plina i požar, a potom i povredio policajce koji su došli na intervenciju. Novi list saznaje kako je Šimović tokom noći tražio i sveštenika.

Ipak, policija nije udovoljila toj molbi jer su procenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubistvo.

- Kad on napravi nered policija ga privede, a sudija za prekršaje oslobodi i tako u krug dođemo do ovoga što se danas dogodilo - kazao je Šimovićev prvi komšija Jure Stanić.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedeljak da su policajci koji su povređeni tokom incidenta u Opuzenu zbrinuti, i da se ne očekuju ozbiljnije posledice.

- Počinilac je zadobio teže povrede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posledica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada - rekao je Božinović.

VIDEO: "Ostao mi je tanjir supe na stolu", potresna ispovest izbeglice iz Knina

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA