Zaev pozvao Makedonce da glasaju za promenu imena: Ukoliko bude drugačiji ishod, zemlji sledi izolacija

Zaev je rekao i da članstvo u EU i NATO obezbeđuje sigurniji život za buduće generacije, kao i više investicija, nova radna mesta i bolji životni standarad za sve

  • 5

Makedonski premijer Zoran Zaev ponovo je pozvao građane da izađu na referendum o promeni imena i glasaju za evropsku Makedoniju.

- Izađimo zajedno i recimo "da" evropskoj Makedoniji - poručio je Zaev u Ohridu u okviru referendumske kampanje.

>>> Amerikanci tvrde da se Rusija meša u referendum o imenu Makedonije: Zaev odgovara da nema dokaza za takve priče (FOTO) (VIDEO)

Zaev je referendum nazvao istorijskom šansom.

Svaki glas koji vodi ka bezbednijoj, prosperitetnijoj budućnosti za sve u Makedoniji, je važan - Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Istinske patriote su oni koji poštuju prošlost svoje domovine, ali se raduju budućnosti. Ovo je istorijska šansa i svi nosimo odgovornost. Nemojte misliti da će neko drugi umesto nas uraditi naš domaći zadatak. Ne smemo podbaciti pred ciljem - istakao je u ponedeljak uveče Zaev.

Zaev je rekao i da članstvo u EU i NATO obezbeđuje sigurniji život za buduće generacije, kao i više investicija, nova radna mesta i bolji životni standarad za sve.

- EU i NATO su pružile ruke Makedoniji i vreme je da građani izaberu između budućnosti i izolacije. Svaki glas koji vodi ka bezbednijoj, prosperitetnijoj budućnosti za sve u Makedoniji, je važan - zaključio je Zaev.

Referendum će biti održan 30. septembra, a pitanje će glasiti:"Jeste li za članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu prihvatanjem sporazuma između Republike Makedonije i Republike Grčke?".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade misic

    18. septembar 2018 | 10:04

    Koga laze? sopstven narod.pojesce ih albaci za koju godinu.razgovarao sam sa albancima iz Albanije.i znate sto su mi rekli polako za koju godinu kupicemo celu makedoniju.a sada je vec pola nase.pa glasajte za nato i Eu.

  • Čika Jova

    18. septembar 2018 | 10:43

    Glasanjem ZA, glasaju protiv sebe. Kakva bre Evropa, kakav NATO, treba gledati svoje interese. Propustili su šansu da ostanu tamo gde su bili. Imali su poštovanje, sigurnost, ime, imali su sve.

  • Nikola

    18. septembar 2018 | 10:12

    Ako imalo vole svoju zemlju glasace za NE ali previse su se posiptarili tako da ocekujem da ce biti ZA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA