Odbegli ubica izručen Crnoj Gori: Ivan Vujović osumnjičen je i za pucnjavu u beogradskom kafiću

U saradnji sa kolegama iz Srbije, crnogorska policija je saznala da je Vujović koristio lažna dokumenta pod imenima Vinko Bilić i Igor Heberling

  • 2

Odbegli ubica, Crnogorac, Ivan Vujović (29), koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine, izručen je Crnoj Gori, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz vrha Uprave policije.

Ivan Vujović je 24. decembra 2015. godine pobegao je iz bijelopoljskog zatvora nakon što je razoružao čuvare, a u novembru 2016. godine uhapšen je u Nemačkoj u blizini granice sa Holandijom.

>>> Uhapšen vođa škaljarskog klana: Pokušao da likvidira policajca, pa pobegao za Tursku

Srpske vlasti sumnjiče ga da je krajem jula 2016. u beogradskom "Đura" baru ranio Beograđanina Darka Bulatovića.

Sud je Vujoviću izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 17 i po godina zatvora - Foto: Milena Đorđević

U saradnji sa kolegama iz Srbije, crnogorska policija je saznala da je Vujović koristio lažna dokumenta pod imenima Vinko Bilić i Igor Heberling.

- Na lažnim ličnim ispravama pokušao je da izmeni lični opis nošenjem naočara za vid i puštanjem brade i kose - navodi se u saopštenju Uprave policije.

U oktobru 2017. godine osuđen je na tri godine i mesec dana zbog bekstva iz zatvora.

Imajući u vidu da je Vujović pobegao iz zatvora Bijelo Polje dok je bio na izdržavanju kazne zatvora za ubistvo od 14,5 godina, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 17 i po godina zatvora.

(Telegraf.rs/Viijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    18. septembar 2018 | 18:55

    Vidi mu se u pogledu da je mudar i nacitan covek pa mu stoga nije bilo tesko nadmudriti slicne njemu zatvorske cuvare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA