≫ 

Tri dana Jove je pomerao "planine" da spase život: Kada su mu rekli da se ne potresa zbog mačeta nije poslušao. Sada je dobio najveću nagradu

Humano delo krunisano je najdražim "mijau"

  • 9

Jove Stojanovski iz Skoplja tri dana je sklanjao gromade kamenja, pijukom razvaljivao beton i sekao armaturu u njemu samo da bi iz duboke i tesne jame spasio jedan mladi život. Napor mu se na kraju isplatio, a kao najveću nagradu dobio je jedno umiljato "mijauuu" i nežni liz jezikom po licu.

Ovaj humani čovek nije prvi put spasio tuđi život. Sa ekipom Hitne pomoći, u kojoj je zaposlen, spasio je nebrojano života. Pomagao je i starima i mladima, a pre četiri dana iz duboke jame u koju je upalo, uspeo je da spasi i jedno malo nemoćno mače.

Miodrag radi u krematorijumu i njegov posao retko ko može da podnese: "Najteže je kad spaljujemo novorođenče ili mladu osobu (VIDEO)

O njegovom podvigu se ne bi ni znalo da njegova svastika Bona Paunovska Tesevski nije na svom Fejsbuku postavila post u kome je opisala humano delo svoga zeta.

Foto: Facebook/ Bona Paunovska Tasevska

- Tri dana je kopao rupu da bi spasio malo mače koje je upalo u jamu. Punih 22 sata kopanja da bi se spasila jedna mala preplašena dušica. Kada se javio u Vatrogasnu službu tražeći pomoć, otkačili su ga rečima: "Ajde bre, ti se potresaš za jedno mače. Ostavi ga tamo", ali se Jove nije predao. Zasukao je rukave i počeo da kopa. Sekao je armaturu, pomerao kamenje i kopao. Prvi dan je uspeo da iskopa dovoljno da mačetu dostavi hranu. Drugi dan je uspeo da mu spusti vodu, a danas je misija konačno završena. Mačence je spašeno - napisala je Bona Paunovska Tesevski.

Foto: Facebook/ Bona Paunovska Tasevska

Predivno mačence je dobilo ime Srećko i svoj topli dom. Usvojio ga je njegov spasilac Jove Stojanovski i njegova porodica.

Humani i nesebični potez ovog čoveka naišao je na brojne pozitivne komentare na socijalnim mrežama, a dobio je i ponudu o besplatnoj kastraciji kada mače napuni osam meseci.

VIDEO: Porodica prokockala psa, jedva ga spasili iz mesare

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA