≫ 

Seli u auto, pustili glasnu muziku i ubili se: Hrvatska u šoku čita oproštajna pisma dvojice najboljih prijatelja

Pre nego što su spojili plastičnu cev na auspuh i sproveli je u auto, napisali su oproštajna pisma

  • 5
Hrvatska policija Foto: Wikipedia/Orlovic

U utorak su kod Zadra u automobilu pronađena mrtva tela dvojice mlađih muškaraca. Jedan mladić imao je 22, a drugi 23 godine, a bili su komšije i najbolji prijatelji. Izvršili su samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu i u njega sproveli plin iz izduvnog sistema.

OPROŠTAJNE PORUKE

Auto su pomno obložili plastičnim vrećicama. Pre nego što su spojili plastičnu cev na auspuh i sproveli je u auto, pustili su muziku i napisali oproštajna pisma, javlja Slobodna Dalmacija.

Makedonija je postala novo bojno polje između Zapada i Rusije: Najveće svetske sile strepe od rezultata referenduma

- Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bićemo vaši čuvari gore na nebu - napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

U šumi, u jutarnjim satima, mladiće je pronašao pastir. U automobilu čiji motor je još uvek radio, ugledao je mladiće. Iz auta je treštala muzika i bio je zaključan iznutra. Pozvao je policiju.

- Još uvek je pod velikim šokom od onoga što je video. Prvo je mislio da je reč o ljubavnom paru, pa u početku nije hteo ni da se približava. Ali, kako je motor automobila stalno radio uz glasnu muziku, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi. Šokirao se kad je ugledao cev koja je iz auspuha išla u automobil. Shvatio je o čemu se radi, ali automobil je bio zaključan iznutra, a tela su bila unutra. Mladići nisu davali znakove života - ispričala je poznanica Zadranina koji nije mogao da komentariše tragediju.

Policija u autu nije pronašla alkohol a mladići nisu bili pod dejstvo opijata Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

ISPLANIRANO SAMOUBISTVO

- Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost činjenja kaznenog dela - ispričao je Elis Žodan, portparol zadarske policije. Utvrđeno je da je smrt nastupila nekoliko sati pre dolaska policije.

Mesto nesreće potvrđuje da su mladići isplanirali dvostruko samoubistvo.

U autu su pronađene plastične kese kojima su zapušeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cev, deo mašine za pranje. Bili su obučeni u ležernu odeću sa sunčanim naočarima. Na mestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod uticajem opijata.

MLADIĆI U DEPRESIJI

Slobodna Dalmacija piše kako su mladići bili u depresiji, a jedan od njih je često na Instagramu objavljivao mesto na kojem je s prijateljem počinio samoubistvo.

- Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio! - napisao je na svom Instagram profilu pre tragedije. Ozbiljnije probleme imao je tokom školovanja, navodno zbog konzumiranja opijata. Poslednjih godina imao je uredno zaposlenje, kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio da počini samoubistvo.

Prijatelji kažu da su bili dobri mladići.

- Nadam se da ćete svoju dobrotu preneti i na onaj svet, gde ćemo svi pre ili kasnije... Samo jedno znajte, da onaj gori uvek uzima dobrotu, a to je našao u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti... - napisali su prijatelji na Fejsbuku.

VIDEO: Čovek se otkačio sa litice visoke 2 kilometra i skočio u smrt

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😢

    19. septembar 2018 | 10:28

    sve je to Politika kriva ! nemaju momci pespektivu sta im drugo peostaje . sta se uradi od onakve Jugoslavije.BRUKA....

  • Marko

    19. septembar 2018 | 10:22

    Ne razumem poruku ovih mladića. Komentar bili su dobri i konzumirali ranije opijate i na kraju zajedno se ubili, šta je poruka kako tu glupost koju su uradili da razumemo. Kako kažu Čuvaćemo vas Odozgo. Od koga od čega.

  • Nada

    19. septembar 2018 | 10:15

    Užas.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA