Riječanin godinama skrivao mrtvu majku u stanu da bi primao njenu socijalnu pomoć, a onda je napravio veliku grešku

Terete ga za krivično delo povrede mira pokojnika, dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom i prevare, pa je prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu

  • 0

Policija je osumnjičila 42-godišnjeg Riječanina da je u stanu, gde je prošle godine izazvao požar, godinama skrivao telo umrle majke i u njeno ime podizao socijalnu pomoć.

Požar stana u zgradi izbio je 22. septembra prošle godine, a vatrogasci su ga ubrzo ugasili. Tada je u stanu pronađeno telo preminule žene, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je požar izazvao 42-godišnjak s ciljem

prikrivanja činjenice da mu je majka mrtva nekoliko godina, a da on u njeno ime podiže novac, saopštila je primorsko-goranska policija.

Seli u auto, pustili glasnu muziku i ubili se: Hrvatska u šoku čita oproštajna pisma dvojice najboljih prijatelja

Na taj način, sumnja policija, od Centra za socijalnu pomoć podigao je najmanje 24.000 kuna (3.200 evra) i za toliko oštetio budžet.

Terete ga za krivično delo povrede mira pokojnika, dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom i prevare, pa je prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA