≫ 

Par iz bolnice kidnapovao svoju bebu: Policija već nedelju dana traga za njima (FOTO)

Razlozi zašto su roditelji iz bolnice odveli sopstveno dete za sada su nepoznati

  • 0

35Doktori ugledne bolnice Mersi u francuskom gradu Mec ostali su zgranuti kada su videli da u krevecu nema 13-mesečne bebe iz Makedonije, koja se kod njih lečila dva meseca, prenosi skopska televizija Kanal 5.

Ukradena beba usred bela dana: Lopovi odvezli "audi", a u njemu bilo i novorođenče

Lekari su odmah alarmirali francusku policiju, koja slučaj vodi kao kidnapovanje. Ovaj nemio događaj se desio pre šest dana negde oko ponoći. Misteriju nestanka bebe ubrzo su rešili snimci bezbednosnih kamera. Na njima se vidi kako otac i majka sa devojčicom u rukama beže bolničkim hodnicima, a potom ulaze u automobil.

Pokrenuta je potera, ali trag vozilu se gubi na granici sa Nemačkom, gde je najverovatnije pobegla porodica, čiji identitet nije saopšten.

Devojčica se u ovoj bolnici lečila od sredine jula, Printskrin: Kanal 5TV

Detence je u bolnicu Mersi bilo doneto na lečenje zbog ozbiljnih respiratornih deformiteta. Informaciju o nestanku deteta su potvrdili i iz bolnice u francuskom gradu Mec.

- Da, desilo se navodno kidnapovanje. Ne znamo šta je sa detetom, ustvari ne znamo gde je. Da li su roditelji kidnaperi? Očigledno da - izjavili su iz bolnice za skopsku televiziju Kanal 5.

Devojčica se u Mecu lečila od sredine jula i njoj je još uvek potrebna lekarska nega jer bi prekid lečenja mogao da ima ozbiljne posledice po njeno zdravlje. Istragu o ovom slučaju vodi javno tužilaštvo u gradu Mec, a javni tužilac je poručio da je sa zdravstvenog aspekta, lokacija deteta za njih prioritet.

Prekid lečenja može da ima ozbiljne posledice po zdravlje deteta, Printskrin: Kanal 5TV

- Trag im se gubi oko 7 sati ujutro, na granici sa Nemačkom. Potom se i telefonu koji su koristili gubi trag. Naravno, istraga se nastavlja. Moramo da doznamo gde su. Da li u Nemačkoj, Makedoniji ili na drugom mestu. To je važno za dete, jer može da bude u velikoj nevolji. To nam je prioritet. Deformiteti deteta ne mogu da se tretiraju u Makedoniji. Zato moramo da doznamo gde se nalaze i da devojčicu odgovarajuće zbrinemo - izjavio je Kristijan Merkuri, javni tužilac Meca.

O bekstvu roditelja sa devojčicom francuske vlasti su obavestile belgijske, nemačke i makedonske kolege.

Međutim, u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova kažu da od francuskih vlasti još nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje.

Trag porodice se gubi na granici sa Nemačkom, Printskrin: Kanal 5TV

Razlozi zašto su roditelji iz bolnice ukrali sopstveno dete za sada su nepoznati. Može se samo nagađati šta ih je na to nateralo. Možda su hteli da izbegnu plaćanje bolničkih troškova za lečenje svoje devojčice, čime su joj ugrozili život.

VIDEO/Dr Nada Basara, ekskluzivno: Koliko je ljudsko telo programirano da živi i kakva je budućnost lečenja matičnim ćelijama?

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA