Teške reči i suze Davidove mame Dodiku: "Dođi da mi sve kažeš u lice, ili se bojiš majke i žene", dok uhapšeni tvrdi da je dokaze brisao po nalogu

180 dana se okupljaju na trgu u Banjaluci

  • 18

Članovi grupe "Pravda za Davida" i građani 180 dana okupljaju se na trgu Krajina u Banjaluci. Otac Davida Dragičević, Davor, proveo je dve noći na trgu, dok je majka Suzana pozvala Milorada Dodika da joj kaže sve u lice.

- Druga noć ide kako sam ja uz tebe na tvom trgu. Voleo bih, dragi sine, da vidiš sad svoju porodicu, da vidiš ljude koji su 180 dana i srcem i bićem uz tebe ovde, a nisi ih poznavao. Reč ne postoji da bih vam se zahvalio - rekao je Davor svima koji su sa njim i porodicom na trgu.

On je ponovio da se od institucija traži samo istina i pravda, ali to za institucije ne postoji.

Dan posle vapaja oca Davida Dragičevića uhapšen muškarac za koga se sumnja da je pomogao ubici

- Umanjenja zločina organizovanog ubistva Davida Dragičevića nema. Poturanja nevinih ljudi i nevine dece nema - rekao je Davor i poručio da su krivci iz vrha MUP-a RS, Tužilaštva i aktuelne vlasti u RS.

Davor je rekao da će se Lavrovu uručiti svi dokumenti o Davidovom slučaju. Trgom je odjekivalo pitanje: Ko je ubio Davida?

- Mi treba da budemo još mirniji i dostojanstveniji. Ignorišite sve provokacije - rekao je Davor i još jednom je glasno poručio: Idemo do kraja Davide.

Majka Suzana rekla je kako "pričaju da se bogate na smrti sina", prenosi Buka.

- Daj Bože da se svi oni tako obogate. Ja nemam nikakav cilj. Šta meni znači kad ih pohapse, ništa. Moj cilj je da se nikome nikad ovo ne ponovi. Ja se borim koliko mogu, ali šta ja mogu onima što nas ne čuju, što ne vide. Šta me briga, mog deteta nema. Ja idem svojoj kući, plakati za svoje dete. Šta te briga, Davore, za one koji sede po kafanama i boli ih briga - poručila je Suzana.

Ona je rekla da zna ko su ubice i poručila je predsedniku Miloradu Dodiku da dođe na trg sutra u 18h da joj u oči sve kaže.

Davidovo telo je pronađeno 24. marta Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

- Dođi, ili se bojiš majke i žene - poručila je ona.

KUKIĆ TVRDI DA JE BRISAO SNIMKE PO NALOGU RAĐENA

Alenu Kukiću (36) iz Banjaluke, osumnjičenom da je brisanjem snimaka video-nadzora sa objekta u Ulici Velibora Janjetovića Janje počinio krivično delo pomoć počiniocu posle izvršenog krivičnog dela u slučaju "Dragičević", određen je jednomesečni pritvor.

Postojanje osnovane sumnje kao razloga za pritvor Osnovni sud u Banjaluci nalazi u tome da je iz materijalnih dokaza i iz podnesenog predloga vidljivo da je osumnjičeni obrisao oko dva foldera sa šest do osam fajlova sa snimcima video-nadzora i da je bio svestan da će uništiti sadržaj video-nadzora, da je time svesno promenio ili sakrio sadržaj video-fajlova koji mogu biti od značaja za rasvetljavanje slučaja ubistva Davida Dragičevića.

Kako saznaju Nezavisne novine, Osnovni sud je u razlozima za određivanje pritvora naveo da je Kukić uništavanjem video-fajlova i video-nadzora očigledno želeo da "prikrije neki dokaz koji je bitan u rasvetljavanju slučaja ubistva oštećenog Davida Dragičevića, što je kamera verno zabeležila jer postoje jasni dokazi da nedostaju vremenski razmaci od 20 minuta u sistemu video-nadzora".

Okupljanje na trgu Krajina traje 180 dana Printskrin: Facebook/Pravda za Davida

Sud je naveo da navod Kukića da je to uradio po nalogu Đorđa Rađena nije od uticaja jer Kukić nije morao postupiti po njegovoj naredbi, već naprotiv, da je to trebalo izričito da odbije. Sud takođe navodi da osumnjičeni nije dao jasne razloge zašto je izvršio brisanje, te da je očigledno da skriva pravi razlog brisanja.

Daniela Ratešić-Došen, član grupe "Pravda za Davida", rekla je da ova grupa nema nekih velikih nadanja u vezi s hapšenjem Kukića.

- Radi se o čoveku koji je samo jedan delić u celoj igranci prikrivanja dokaza. Ono što nas najviše zanima i zbog čega stojimo na trgu 180 dana je da saznamo ko je izvršio ubistvo, kako i ko ga je naredio. Naravno, tražimo odgovornost i onih u Policiji i Tužilaštvu koji su otpočetka prikrivali dokaze - ističe Ratešić-Došenova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    22. septembar 2018 | 17:37

    Neverovatno kakve se sve porodične nesreće upotrebljavaju u političke svrhe. Samo obraćanje Dodiku govori da ovo nema veze sa traženjem pravde. Zna se gde se pravda traži.

  • DrAgan

    22. septembar 2018 | 17:31

    Podrzavao sam u pocetku ovo jer niko normalan ne bi podrzao da neki mladi covjek bude ubijen. Kako vrijeme prolazi sve manje vjerujem u iskrene namjere "oca" Davida Dragicevica. Ne moze me niko ubijediti da se tako ponasa otac ubijenog djeteta koji zna ko su ubice njegovog sina

  • Crni

    22. septembar 2018 | 17:18

    Vec duze vreme pokusavam da shvatim kakve veze ima Dodik sa ubistvom , dao nalog da se rasvetli postavili istrazitelja . Naravno zao mi je i ueleo bih da se rasvetli ovo ubistvo, takodje ne vidim logiku da Drzava zataskava ako zataskava, nema logike nikakve pre bi bilo da neki pojedinac iz svog ili tudjeg interesa. Opet imaju izbore neide u prilog cak sta vise logicno je da bar objave nesto. Nadam se da mladic i sam nearecni slucaj nije svesno i nesvesno zloupotrebljen kao i porodica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA