Jutro u Splitu bilo lepo, a onda je počela apokalipsa: Vetar čupa drveće i semafore, građani upozoreni da ne izlaze iz domova (VIDEO)

Najjači zabeleženi udar bure je oko 115 km/h

  • 3

U Splitu duva bura orkanske jačine. Jutros do 10 sati vreme je bilo lepo, s temperaturom od 26 stepeni, nakon čega su se nad Splitom nakupili tmurni oblaci, počela je jaka kiša i zaduvala orkanska bura, piše 24sata.hr.

Vozio po Jadranskoj magistrali tokom najsnažnije bure: Iskusnom vozaču pao motor, ali mu je u pomoć pritekao poznati košarkaš (VIDEO)

Najgore je u saobraćaju. Zatvoren je brzi put između Solina i Klisa, pa se vozi obilazno starim kliškim putem. Centar za hitne slučajeve dobio je na desetine poziva građana koji upozoravaju da po putevima lete delovi stabala, da su neki kontejneri "dobili noge" pa završili na putu, a bura je čak iščupala svetla sa semafora...

Na Karepovcu se podigao veliki oblak prašine, ali za sada nema dojava o smeću koje leti po putu.

- Pozivaju se građani na oprez i da ne izlaze iz kuća ako baš ne moraju - objavio je Centar 112.

U prekidu je i većina katamaranskih linija, a o njihovom voznom redu biće odlučeno kasnije, kad bura prođe. Naime, meteorolozi su i najavili ovaj prolazak hladnog fronta, pa bi bura trebalo da prestane za nekoliko sati.

Zanimljivo, u Splitu je posle 13 sati zabeležena temperatura od tek 12 stepeni, što znači da je temperatura u veoma kratkom vremenu pala za čak 14 stepeni.

U meteorološkom zavodu rekli su da bura u Splitu duva prosečnom brzinom od 80 kilometara na sat, a najjači zabeleženi udar bio je oko 115 km/h. Ali, to ipak još nije ni blizu rekordnom udaru bure iz 2015. godine, kada je "udarala" brzinom većom od 180 km/h.

Zbog pogoršanja vremena došlo je do poremećaja u vazdušnom saobraćaju na aerodromu Split, javlja hrvatski vazduhoplovni portal Avioradar.

- Jaka kiša i vetar ometaju dolazni saobraćaj, pa su letelice na čekanju, dok se ne smiri nevreme. Let "Trade Aira" iz Pule preusmeren je na Zadar. Predviđa se da će nevreme nakon Splita pogoditi i Dubrovnik - navodi Avioradar.

VIDEO: Olujčina je bila toliko jaka da je odnela ženu saobraćajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4C

    24. septembar 2018 | 16:08

    Олуја а олуја!Да оће да вас све почисти...

  • zoks

    24. septembar 2018 | 16:09

    Koga interesuja split??

  • Rihter

    24. septembar 2018 | 18:08

    Zemljotres, ništa. E, kada bude 9,5 po rihteru obavestite nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA