Tuča dve devojčice se pretvorila u pravi boks meč. Vršnjaci vikali "premlati je", niko nije ni pokušao da ih razdvoji (FOTO) (VIDEO)

Ovo nije prvi put da se tuča devojčica pojavila na internetu

  • 0

Snimak tuče dve devojčice, koji se ovih dana pojavio na socijalnim mrežama, ponovo je šokirao makedonsku javnost. Tuča je izbila verovatno u dvorištu neke osnovne škole, a na video snimku snimanom mobilnim telefonom vide se dve devojčice kako se prvo svađaju, a onda kako jedna drugu vuku za ruke. Potom se sa strane čuje ženski glas vršnjakinje kako viče: "Ajde, premlati je". Tada počinje pravi boks meč.

Dok su se one tukle, druga deca okupljena oko njih sve su to mirno gledala, snimala mobilnim telefonima, smejala se i navijala, dopunski inicirajući još žešći duel.

Dečaci se tukli na železničkoj stanici u Jagodini, sevali i noževi: Jedan od njih u ranama na hirurgiji, uhapšen osumnjičeni petnaestogodišnjak

To se na kraju i desilo, a u jednom trenutku jača devojčica je bacila slabiju na zemlju i nastavila da je udara, a niko od dece nije ni pokušao da ih razdvoji.

Vršnjačko nasilje je postalo svakodnevnica Foto: Kanal 5 TV

Ovo nije prvi put da se tuča devojčica pojavila na internetu. Nešto slično se dogodilo i početkom aprila ove godine u dvorištu Osnovne škole "Goce Delčev" u Negotinu, gradiću u centralnoj Makedoniji, gde su dve devojčice rukama i nogama udarale treću, a kada je ona pala, sa obe ruke su je zgrabile za kosu i krvnički vukle po betonu.

Najnoviji fizički obračun devojčica osudila je Prva dečija ambasada "Međaši" uz ocenu da ne samo vaspitanje u školi i u kući, već i tehnologija podstiču agresiju kod dece.

- Prvo je način kako mi društveno živimo. Mi smo prezasićeni i sa nasiljem i sa agresijom svuda, a hteli bi da mladi reproduciraju drugačije modele, a ne nudimo im drugačije modele.

Drugo je dostupnost tehnologije i njena zloupotreba što ne ide u istom pravcu sa učenjem i podučavanjem mladih, a treće je nefunkcionalnost obrazovnog sistema, praćenim sa nedovoljnim vremenom roditelja da se posvete pitanjima i problemima koja muče njihovu decu - izjavili su za televiziju Kanal 5 iz Prve dečije ambasade "Međaši" u Skoplju.

VIDEO: Jeziva tuča učenika u školi u Aranđelovcu

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA