≫ 

Hrvati drhte na minusu, zemlju okovao led, olujna bura lomi 155 km/h: Crveni meteoalarm na snazi, opasno vreme tek dolazi (VIDEO)

U Srbiji počinjemo dan sa nižim temperaturama, vadimo zimske jakne, u Bosni je još juče napadao sneg, ali u Hrvatskoj imaju najviše problema sa preuranjenom zimom

  • 2

Još se ni septembar nije okončao, a vozači su skidali led sa stakala automobila u Hrvatskoj.

Nagla i prilično drastična promena vremena zahvatila je juče celu Hrvatsku i te donela snažnu kišu, olujne udare bure i znatan pad temperature. Vremenske nepogode uzrokovale su štetu u priobalju. Jutros se nastavila oštra i septembarska zima, koja preskočila je jesen, pa je u 7 sati na Zavižanu izmereno je -1,9 stepeni, dok je "minus" zabeležen i u Bednji. Tamo je bilo -0,6.

Jutro u Splitu bilo lepo, a onda je počela apokalipsa: Vetar čupa drveće i semafore, građani upozoreni da ne izlaze iz domova (VIDEO)

Vozači su strugali led sa stakla automobila. Oglašen je i crveni meteoalarm za Velebitski kanal i to zbog vrlo jake bure.

Printskrin: index.hr

Na Jadranu je jaka do olujna bura, a zemlju očekuju udari vetra između 65 i 150 kilometara na sat.

PAO REKORD

- Reč je o pravom pravcatom arktičkom prodoru, jezik hladnoga vazduha proteže se k nama iz polarnog kruga. Za vikend nas je samo dotaknuo, a u ponedeljak se već pružio skroz do krajnjeg juga zemlje, nakon snažnog pada temperature i dizanja bure koji su, videli smo, izazvali haos u Splitu, i dubrovačko je područje imalo sličan scenario - objasnila je meteorolog Dunja Mazoko Drvar pa dodala kako se najgore može očekivati u sredu.

Printskrin/Youtube: IstraMet

Kako piše Dalmacija Danas, orkanski udari vetra od 155 kilometara na sat je zvanično najjači udar bure ili nekog vetra ikada izmeren u septembru, čak se radi i o jednom od dvadesetak najjačih udara od početka službenih meteoroloških merenja.

VIDEO Šta bi se desilo da uragan dođe u Srbiju preko Evrope?

(Telegraf.rs/Večernji.hr/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA