Surferka (25) iz Meksika nestala u nevremenu kod Brača: Poslednji put je viđena 200 metara od obale, kako se gubi u visokim talasima

Pilot aviona za potragu primetio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali, nažalost, ne i nestalu devojku

  • 2
Brazil, surferi na plaži u Riju

Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Potraga za mladom surferkom iz Meksika V.V.S. (25) koja je nestala u ponedeljak u Bračkom kanalu, jutros je nastavljena nakon što je sinoć prekinuta zbog mraka.

MRCC Rijeka je u ponedeljak u ranim poslepodnevnim časovima pokrenuo koordiniranu potražno-spasilačku akciju u splitskom akvatoriju za nestalom državljankom Meksika, nakon dojave hrvatskog državljanina, vođe surferske škole B.H., koja je organizovala surfovanje u Bračkom kanalu.

>>> Ispovest Beograđana koje je hrvatski ministar spasao sigurne smrti: "Talasi su nas bacali na stene, da on nije došao..."

Pre toga angažovana je splitska Lučka kapetanija, lučke ispostave Milna i Stari Grad, budući da je vođa surferske škole najpre prijavio da su u opasnosti dva polaznika koje je vetar na surferskim daskama nosio Bračkim kanalom prema ostrvu Hvar. Nakon toga radio stanice na obali, pozvale su u pomoć i sve učesnike u pomorskom saobraćaju u području potrage.

Tome su se odazvali i članovi centra za ronjenje "Delfin", koji su sopstvenim plovilom oko jedan sat posle podne spasili dvojicu surfera iz mora, udaljenih milju i po od Bola i nepovređene ih iskrcali u Bolu.

Odmah nakon spašavanja dvojice surfera, u 13.10 sati vođa te surferske škole, javio je MRCC u Rijeci da je nestala i polaznica njegove škole.

Pokrenuta je široko koordinisana potraga, no kako su u trenutku dojave na moru zavladali izrazito nepovoljni vremenski uslovi, angažovan je i avion pilatus iz sastava Obalske straže Republike Hrvatske. Svim učesnicima u pomorskom saobraćaju u području potrage poslato je obaveštenje o nestaloj osobi preko obalskih radio stanica.

Službenici splitske Lučke kapetanije na osnovu izjave očevidaca, saopštili su da je nestala surferka poslednji put viđena 200 metara od bolske obale, do koje je pokušala da dopliva zbog čega je i pustila dasku, ali nestala je usled jakog vetra i visokog mora.

Pilot aviona za potragu uočio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali ne i nestalu devojku - Foto-ilustracija: Unsplash/@dds_works

Pilot aviona za potragu u 16:03 sati uočio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali, nažalost, ne i nestalu devojku.

Potraga se nastavlja.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    25. septembar 2018 | 17:27

    Skola surfovanja na Bracu???Pa tu moze biti samo skola prezivljavanja jer kad je mirno talasa nigde a kad je nevreme moguce je samo da se covek udavi a nikako nije pogodno i nema talasa za surfovanje.Kakav je to ucizelj surfa kad mu je ucenica sama i nezasticena 200 metata od obale?Neko ce tu morati da odgovara jer je ocigledno da se ova nesretnica udavila.Ne mogu da shvatim da je sa onako lepih Meksickih plaza dosla u Hrvatsku....

  • CVETIC

    25. septembar 2018 | 14:23

    BAS MI JE ZAO OVE CURE . DAJ BOZE DA JE ZIVA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA