≫ 

Sanjin Sefić je prošao na crveno i usmrtio dve studentkinje, pa pobegao u Srbiju: Sarajlije tražile doživotnu robiju, a evo koliku je kaznu dobio

Sefiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru

  • 4

Sanjin Sefić, koji je 2016. godine automobilom usmrtio dve studentkinje u Sarajevu i pobegao sa mesta nesreće, osuđen je danas na 14 i po godina zatvora.

Sefić je bio optužen da je 10. oktobra 2016. uveče, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom "golf 6", krećući se brzinom od oko 105 kilometara na sat i prošavši na crveno svetlo na semaforu, ubio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, posle čega je pobegao.

Međutim, Sud Kantona Sarajevo prihvatio je stav veštaka Milana Vujanića da je Sefić vozio brzinom od 65 kilometara na sat prilikom udara u devojke koje su se nalazile, kako navodi sud, mimo pešačkog prelaza.

Bio je pijan kada je zgazio sestre Mariju i Milicu dok su čekale autobus i deda Svetu na biciklu, a ovo je njegova kazna!

Sud je uzeo u obzir i nalaz veštaka Ševala Kovačevića da je Sefić prošao kroz crveno, dok je na pešačkom prelazu bilo zeleno svetlo.

Hapšenje Sefića Foto: Printskrin

Ostali koji su se teretili da su pomagali Sefiću da pobegne u Srbiju proglašeni su krivim, ali su oslobođeni, prenosi portal Kliks.ba.

Sefiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom na pet godina, bez uračunavanja dosadašnjeg vremena provedenog u pritvoru.

Oslobođen je plaćanja troškova suđenja i oni idu na teret budžeta.

Sefić je nakon nesreće pobegao u Srbiju, gde je uhapšen, a nakon boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, izručen je bosanskom pravosuđu početkom januara prošle godine.

Da podsetimo, nakon što u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić, građani Sarajeva pokrenuli su peticiju da se ovaj ubica osudi na doživotnu kaznu zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    26. septembar 2018 | 15:07

    Cudime da nije postao ucesnik "Parova"

  • Fogii

    26. septembar 2018 | 18:38

    Banana drzava...

  • Robi

    27. septembar 2018 | 09:13

    Sta rec nego idiotizam, ubit dvije mlade djevojke i ovako malu kaznu dobit, toga nema ni u Tunguziji. Korupcija cvjeta kao tulipani u proljece. Bijedno sve, bolje se nemoze ni ocekivat od banana zemljica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA