≫ 

Hrvati su videli gliser koji se usred noći kreće ka Italiji. Uputili su hitan poziv i tada je počela nezapamćena potera (SNIMAK CELE AKCIJE)

Objavljen je i snimak maestralne akcije. "Ulov" je raspametio i same policajce

  • 6

U petak, 21. septembra u večernjim satima, hrvatska policija primetila je da se sumnjivi gliser oprezno kreće prema italijanskoj obali, ka gradu Peskara. O situaciji su odmah obavestili italijanske vlasti, koje su sprovele maestralnu i munjevitu akciju nasred mora.

Helikopter i čamac Guardia di Finanza koji učestvuju u operaciji Frontexa "Themis", odmah su upućeni kako bi presreli čamac za koji je postojala sumnja da su u njemu krijumčari droge.

Italijanski policajci su zaustavili albanski gliser na Jadranu i pronašli drogu "tešku" više od 20 miliona dolara (FOTO) (VIDEO)

Nakon potjere, čamac Guardia di Finanza presreo je gliser na kome je pronađeno 1,7 tona droge umotane u prozirne plastične pakete.

Trenutak kada policija presreće krijumčare droge; Foto: Screenshot/Facebook/Frontex

- Italijanske vlasti uhapsile su dvoje ljudi za koje se sumnja da su krijumčarili drogu. Italijani su uspešno sproveli maestralnu akciju zahvaljujući dojavi hrvatskih nadležnih službi - objavio je hrvatski MUP na svojim stranicama.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli hrvatski mediji, uhapšena su dva Albanca koji su prevozili marihuanu. Navodno su prošli nedaleko od ostrva Palagruža, kada ih je uhvatio radar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA