Krvoločni psi napali petoro komšija u Banjaluci: Mlađen (59) je hteo da odbrani porodicu pa je preminuo tokom borbe sa životinjama

Psi su bez povoda napali ljude

  • 15

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci podiglo je optužnicu protiv Slobodanke Bojanić (51), vlasnice dva srednjoazijska ovčara azijata, koji su napali i izujedali petoro njenih komšija. U krvoločnom napadu životinja Mlađen Radaković (59) preminuo je usled zastoja srca uzrokovanog stresom tokom borbe sa psima, piše Dnevni avaz.

Bojanić se tereti za dva krivična dela izazivanja opšte opasnosti.

Krvava drama odigrala se 5. avgusta prošle godine u ulici Žarka Zgonjanina u Banjaluci. Psi su prvo napali Zoru Mišić (58) i njenog supruga Momira (59), a zatim Mlađena Radakovića, njegovog sina Stefana (22) i suprugu Maricu (57).

Vrtić "Ciciban" je leglo zmija: Decu ne smeju da puste na ljuljaške, jer one vrebaju iz svakog ćoška. Niko ne sme da ih ukloni

- Psi su bez povoda napali Zoru Mišić, kojoj su prišli sa prednje strane, gde ju je jedan pas ugrizao oko leve lopatice, a drugi za isto mesto, nanevši joj lake povrede. U pomoć joj je pritekao muž Momir, koga su psi ugrizli za desnu šaku i podlakticu, a potom za levu nadlakticu, pokidavši mu mišić - navodi se u optužnici.

Psi su nakon toga krenuli dalje ulicom, gde su napali Maricu i Stefana Radakovića. Nju su ugrizli za levu natkolenicu i levi kuk, a njenog sina za levu natkolenicu i zadnju ložu. U šoku, njih su dvoje počeli da dozivaju pomoć pa je iz kuće izašao Maricin suprug Mlađen da bi ih odbranio od pasa.

- Oba psa napala su ga i grizla za vrat, levo rame, desnu podlakticu, grudni koš i desno stopalo. Usled velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja, kod Mlađena je došlo do naglog zastoja rada srca, što je dovelo do negove smrti - navodi se u optužnici.

U optužnici se navodi da je Slobodanka Bojanić u boksovima držala dva opasna azijata, koji nisu bili vakcinisani protiv besnila. Bojanić je u jednom trenutku pustila iz boksa pse bez zaštitnih korpi na njuškama te su oni preskočili ogradu visoku 1,2 metra i izašli na ulicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    29. septembar 2018 | 04:32

    Kao vlasnik pit bula, smatram da zakon treba da bude oštriji i kažnjava neodgovorne vlasnike. Životinja je životinja, čovek je taj koji treba da pazi na svog psa. Moj je velika maza, ali na ulici strogo po pravilima, bolje biti oprezan.

  • Ja

    29. septembar 2018 | 06:00

    Pobiti kerine.

  • Jaa

    29. septembar 2018 | 03:20

    Ja smatram svi koji imaju kerove ( psiče ) u stanu, da nisu normalni. ( ludi ) ker je za dvoriste ( u boksu ), a ova gosp. Što je pustila kerove pa izgrizli 5 osoba, ja bih je kaznio za jedno ubistvo i pokušaj ubistva sa jednom dozivotnom robiom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA