Fatalna Hrvatica sa ljubavnikom iz Srbije skovala plan da ubiju muža na spavanju: Čekali su da počne da hrče, a onda se u sobi pojavilo dete

Iako je supruga ubijenog oštro negirala da ima ikakve veze sa smrću supruga, inspektori nisu poverovali u njenu priču. Daljim istraživanjem došli su do saznanja da se iza maske uzorne domaćice skriva preljubnica željna strasti i bega iz bračnih okova

  • 0

U ženskom zatvoru u Požegi kaznu zatvora u trajanju od 25 godina služi Jelena koja je pre više godina, uz pomoć svoga ljubavnika, ubila supruga Boru. Zbog toga su joj mediji prišili nadimak "fatalna plavuša".

U dokumentarno-igranom serijalu "Tragovi" objavljeni su snimci sa ispitivanja iz oktobra 2011. godine na kojima se Jelena slomila pred istražiteljima i priznala zločin.

- Trebalo je da izgleda kao da je moj suprug jednostavno zaspao - započela je Jelena svoj iskaz 9. oktobra 2011. godine o onome šta se dogodilo u stanu u kojem je živela sa suprugom i detetom.

Srđan je besomučno ubijao kad god je to mogao, a sada mirno čeka da odleži kaznu. Hrvati strepe od njegovog izlaska na slobodu

ONAJ KO PROVALI, NEĆE NAPRAVITI TOLIKO RANA

Prvi tragovi su upućivali da je pokušaj pljačke u stanu završio okrutnim ubistvom njenog supruga. Ona je, naime, zvala policiju, ali nakon sprovedenog veštačenja počeo se slagati mozaik njenog paklenog plana. Naizgled jednostavna priča o slučajnoj smrti za vreme pljačke zakomplikovala se kada su istražitelji uočili nelogičnosti u njenom iskazu. Vidljivi tragovi provale na vratima potvrđivali su priču, ali sumnju kod istražitelja pobudio je nalaz patologa.

Jelena je sa ljubavnikom skovala plan da sve izgleda kao da je ubijen tokom pljačke Foto: Nova TV/Tragovi

- Utvrđeno vreme smrti bilo je dosta pre dojave, ispalo je da je neko ušao u porodični stan, ubio muškarca, a supruga je tek nakon sat i po zvala policiju - prisetio se u inspektor Mario Tešić.

Senka sumnje pala je upravo na Jelenu.

- Veliki broj rana na pokojniku je upućivao da je to ipak delo iz nekakvih niskih pobuda. Onaj ko provali, taj neće napraviti toliki broj rana. Taj će napraviti jednu ili dve, usmrtiti i pobeći, uzeti ono zbog čega je došao - pojasnio je viši policijski inspektor Željko Vicković.

VIŠE JE POKAZIVALA BOJAZAN ZA SVOG LJUBAVNIKA

Osim brojnih uboda, neobično je bilo i to što je navodni napadač koristio više različitih oružja kako bi naneo povrede. Policiji je ubrzo postalo jasno da je u zločinu učestvovalo više ljudi. Iako je supruga ubijenog oštro negirala da ima ikakve veze sa smrću svog supruga, čak i tvrdila da ju je zlostavljao, policijski inspektori nisu poverovali u njenu priču. Daljim istraživanjem došli su do novih saznanja. Među ostalima, da se iza maske uzorne domaćice skriva preljubnica željna strasti i bega iz bračnih okova.

Naime, nedelju dana pre ubistva supruga Bore, Jelena je zatečena u nekom šumarku s nepoznatim muškarcem za kojeg je u početku tvrdila da joj je rođak. Nakon što joj je policijski narednik Milan Pilja postavio pitanje o navodnom rođaku, Jelena se slomila i istražiteljima otvorila dušu. Do najsitnijih detalja ispričala je sve o zločinačkom planu koji je skovala s ljubavnikom.

- Ispričala je to dosta hladnokrvno, bez nekog posebnog pokazivanja emocija. Više je pokazivala bojazan za osobu koja je s njom izvršila krivično delo, nego za ono što nju čeka, i za samu žrtvu - rekao je inspektor Tešić.

DETE GLEDALO KAKO MU MAHNITO UBADAJU OCA

Plan ljubavnika pošao je po zlu kada se suprug, koji je spavao na kauču u dnevnoj sobi, počeo opirati i boriti za život.

- Kad je počeo da hrče, trebao je samo da ga opkorači da se ne opire, dok ga ja davim. Stvar se zakomlikovala tako što se moj muž trgnuo i otimao - ispričala je.

Mahnito ubadanje supruga trajalo je sve do trenutka kada je iz sobe izašlo četvorogodišnje dete koje je videlo kako mu majka zajedno s nepoznatim muškarcem ubija oca. Jelena je policiju pozvala sat vremena nakon počinjenog ubistva, kada je bila sigurna da je njen ljubavnik prešao granicu sa Srbijom i javio da je stigao u Zemun.

LJUBAVNIK U ZEMUNU ČEKA NOVO SUĐENJE

Zahvaljujući saradnji MUP-a Hrvatske i Srbije, istražitelji su ljubavnika vrlo brzo uhvatili i zatvorili. On u kućnom pritvoru trenutno čeka ponovno suđene za ovaj zločin iz strasti.

Otac ubijenog prepričao je trenutak susreta sa snajom, osobom za koju je verovao da je poslednja koja bi naudila njegovom sinu.

- Prolazi policajac, ona i iza nje još jedan policajac. Stane ta osoba ispred mene, digne glavu i kaže "Dobar dan, tata". Ja spustim pogled i vidim da je to ona. Skoro sam se srušio - rekao je on.

(Telegraf.rs/NovaTV/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA