≫ 

Pijani mladić (20) koji je ubio devojku zbog prebrze vožnje, a toga se ne seća osuđen: Evo koliku kaznu je dobio

Brzina pre sletanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50

  • 5

Ivan Ljušanin (20) iz Vuke nepravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zato što je u pijanom stanju bez vozačke dozvole izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja devojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik, zadobio je višestruke teške povrede.

Iako je početna informacija glasila da je Ljušanin nesreću izazvao sa 1,79 promila alkohola u krvi, dopunskim veštačenjem je utvrđeno da je mladić zapravo u trenutku udesa imao 1,91 promil.

Hrvat bez dozvole i sa 1,79 promila u krvi nagazio 150 km/h, pa ubio devojku: "Nakon druge flaše votke ničega se ne sećam"

Kobna nesreća dogodila se 2. decembra prošle godine u Kuševcu. Uviđajem je utvrđeno da je 20-godišnjak oko 1.30 sati, sedeći za volanom BMW-a, sa 1,91 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW  prema centru Kuševca.

Brzina pre sletanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50.

Onda je zgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je BMW "zaplesao" na autoputu, sleteo u kanal i zabio se u betonsko postolje šahta. Vozilo je potom odbačeno u vazduh, udarilo je u ivicu betonskog mosta, a naposletku i u zadnji deo parkiranog automobila. U daljem je kretanju BMW udario i u stablo, pa se zaustavio u kanalu.

Marinela Trupeljak zadobila je teške povrede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je povređen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih preloma nekoliko meseci proveo u bolnici.

Mučno suđenje će se pamtiti po bizarnoj obrani Ivana Ljušanina koji je rekao da se nakon druge boce votke ničega ne seća, pa tako ni nesreće.

Fotografije sa suđenja pogledajte OVDE.

VIDEO: Da li je vozač ovog autobusa lud ili pijan?

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA