Škola iz pakla: Učiteljica deci govorila da su glupa, debela i stavljala im flaster na usta da ćute, a druga ih terala da piške u gaće!

Nakon što su isplivale vesti o nasilnom ponašanju jedne učiteljice, roditelji su ukazali na još jedan primer maltretiranja koji je trajao dugi niz godina

  • 6

Opštinsko državno tužilaštvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice zbog sumnje da je fizički i emocionalno maltretirala pet svojih učenika u periodu od septembra 2017. do 17. januara ove godine, u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije.

Učiteljica u Istri navodno je pocepala i svesku jedne učenice. Jedno je dete dva puta sveskom udarila po glavi, a početkom školske godine povukla učenicu za kosu.

Navodno to njeno neprimereno ponašanje nije bilo neprestano, ali je povremeno imala neke ispade. Na primer, ćušnula bi nekoga, lupila po glavi ili je čak znala da im svati flaster na usta, rekla je za Glas Istre jedna majka iz Medulina čija deca pohađaju osnovnu školu u kojoj predaje nasilna veroučiteljica.

Devojčica se mirno igrala u parkiću, a onda ju je napao pedofil (70): Uhapšen starac zbog silovanja deteta (5)

- Optužena je, svesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloletnih učenika i da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vreme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove dece izazvala strah i emocionalnu i fizičku bol - navodi se u saopštenju Opštinskog državnog tužilaštva.

Čupala je decu za kosu i udarala ih sveskom po glavi Foto: Profimedia/Free

Ako istraga utvrdi da je kriva, preti joj i do pet godina zatvora.

Iako su roditelji prijavljivali sada već bivšoj direktorki škole neprimereno ponašanje veroučiteljice prema učenicima, čini se da ništa konkretno nije preduzeto, jer je i sama optužnica podignuta zahvaljujući prijavi roditelja. Iz tog razloga direktorka je i podnela ostavku.

RAZREDNA VREĐALA I OMALOVAŽAVALA DECU

Objava ove vesti podstakla je druge roditelje da se jave i progovore o još jednom slučaju maltretiranja dece u istoj toj školi koje je navodno trajalo dugi niz godina. Decu je u istom razdoblju (ne i isti razred) sitematski fizički i psihički maltretirala učiteljica razredne nastave. O tomu postoje i službeni zapisnici i prijave, među ostalima i zapisnik sa vanrednog sastanka 14 roditelja dece drugog razreda i direktorke škole, piše Jutarnji list.

Roditelji su na sastanku, održanom sredinom decembra 2017., od direktorke zatražili da se učiteljica  hitno udalji od njihove dece jer, kako su naveli u zapisniku, smatraju da deca s njom nisu sigurna i trpe strašno nasilje, psihičko i fizičko. Roditelji su tada najavili direktorki škole da neće slati decu na nastavu ako učiteljica ostane njihova razredna.

Deca su se plašila da idu u školu Foto: Pixabay

Naveli su primere neprihvatljivog ponašanja učiteljice, koje je kulminiralo prošle školske godine kada je vređala, ismevala, omalovažavala decu, njihove postupke, uspehe i životne prilike.

- Uporno im je ponavljala da su loša, da ništa ne znaju, da je njihova generacija najgora koju je ikada imala, da su za specijalnu školu, da su debili, da su glupi, da su njihove vanškolske aktivnosti bezvredne - piše u jednom od zapisnika.

U dva je navrata učiteljica pocepala svesku jedne učenice. Jedno je dete dva puta sveskom udarila po glavi i početkom školske godine povukla učenicu za kosu. Decu je često slala u ćošak i tamo ih držala celi školski sat, ponekad i dva. Nije puštala decu u WC, pa su zato u dva navrata prošle godine deca obavljala nuždu u gaće u razredu. Pretila im jedinicama, opomenama, ukorom i izbacivanjem iz škole, navodno im je čak i rekla neka jedu gov**.

Roditelji su prijavili učiteljicu školi, prosvetnoj inspekciji i DORH-u, nakon što su primetili da je se deca boje, da su nesrećna i ne žele u školu. Nakon pobune roditelja učiteljica je suspendovana.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uciteljica

    10. oktobar 2018 | 16:45

    Ona je u pravu samo roditelji tesko prihvataju da deca danas nisu bas o.k. Druga vremena. Nasilje, nekultura.... Mislim da je slucaj " naduvan".

  • Istina

    10. oktobar 2018 | 18:23

    Ne mogu da vjerujem da iko od vas podrzava nasilje,posebno nad djecom.Tacno je da djeca nisu kao nekada.Ali nisu ni nekadasnja vremena.Tako da i uciteljice moraju da prate promjene koje se desavaju.I ne,nije uredu pustiti djete da se upiski.Moja kcerka je imala problema sa urinarnim traktom,rodjena je sa suzenim mokracnim kanalom i kao mala je cesto isla u wc.I ja bih se sigurno pobunila da je nije pustala u wc,ili da joj kaze da piski u wc....Za mene to je strasno psihicko maltretiranje,koje moze imati velike posljedice.

  • Žića

    10. oktobar 2018 | 17:14

    Prvo bi trebalo malo prevaspitati decu, jer ne verujem da je sve baš tako! Jedino ako jadnicu nisu izludeli svojim "nestašlucima"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA