≫ 

Hrvati besni! Ko to plaća? Kolinda 16. put seli svoj kabinet

Na pitanje koliko košta selidba kabineta predsednice iz Zagreba, u Slavonski brod, Kabinet je odgovorio da ti troškovi do sada nisu obrađeni

  • 4

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović premestila je svoj kabinet u Slavonski Brod, 190 kilometara od Zagreba u koji se uveče vraća da bi sutradan ponovo prešla taj put, prenosi Index. hr i ističe da je to 16. put da se njen kabinet seli.

Mediji prenose da se predsednica sastala sa predstavnicima brojnih veteranskih udruženja, položila venac i zapalila sveću kod Spomenika hrvatskim braniteljima, odala počast kod spomenika Prekinuto detinjstvo, posetila Mašinski fakultet i razgovarala sa županom, gradonačelnikom i predstavnicima niza udruženja.

>>> Stravična eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu odnela jedan život: Pronađen radnik koji je preminuo, nije mu bilo spasa (VIDEO)

Portal Index. hr pita čemu služi seljakanje Kabineta predsednice? Zašto je 16. put u mandatu preselila kabinet na drugi kraj Hrvatske samo da bi se uveče vratila 190 kilometara nazad, u Zagreb i onda opet sutradan otišla u 190 kilometara udaljen Slavonski Brod, pita portal.

Predsednica Hrvatske u aprilu je rekla da se premeštanjem kabineta približava građanima - Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominic

Predsednica Hrvatske u aprilu je rekla da se premeštanjem kabineta približava građanima.

- Kom građaninu, osim predsednici, poreski obveznici plaćaju vozača i putovanje 190 kilometara do posla i nazad - dodaje zagrebački onlajn dnevnik.

Predsednička uloga u Hrvatskoj je većim delom figurativna. Posao predsednice, uglavnom se sastoji od protokolarnih sastanaka s direktorima preduzeća, dekanima, predstavnicima udruženja, obilazaka spomenika i polaganja venaca, a cela ceremonija je redovno popraćena aplauzom građana, zbog kojih je, kako je i sama rekla, počela da seljaka kabinet, podseća portal.

- Dok prestrašeni Brođani šalju fotografije i snimke eksplozije u rafineriji na adresu redakcije Indexa, Kolinda, umesto da bude blizu građanima, verovatno gleda te iste snimke 200 kilometara dalje, u sigurnom Zagrebu - navodi portal.

Na pitanje koliko košta selidba kabineta predsednice iz Zagreba, u Slavonski brod, Kabinet je odgovorio da ti troškovi do sada nisu obrađeni.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    10. oktobar 2018 | 18:26

    placa njen narod, kao i mi ovde za gluposti nasih

  • Dejan

    10. oktobar 2018 | 17:46

    Koga u Srbiji, zanima ova vest?

  • CROX

    10. oktobar 2018 | 16:04

    Nitko nije ništa bjesan i to ne košta ništa, a donosi puno...pa bolje da je svaki dan u drugom gradu i vidi probleme na licu mjesta, nego da sjedi u Zagrebu i sluša priče rekla kazala....to je prava i odgovorna Predsjednica zato i je broj jedan u Ue a i šire!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA