≫ 

Nabildovani monstrum iz Zadra koji je unakazio od batina devojku (18), pojavio se na sudu, a prvo što je tamo tražio je sve šokiralo

Ovaj događaj je duboko potresao javnost u Zadru, ali i u Hrvatkoj

  • 9

Na opštinskom sudu u Zadru započelo je suđenje Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac, optuženom za premlaćivanje devojke u junu ove godine.

Odmah nakon što je Daruvarac u lisicama doveden iz zadarskog pritvora, u sudnici se u pratnji Dragane Marine iz Odeljenja za podršku žrtvama pojavila i 18-godišnja Zadranka koju u ovom postupku zastupa zadarski advokat Milan Petričić.

Monstrum iz Zadra tvrdio da je njega pretučena devojka (18) proganjala: I ranije je tukao žene, a evo koliku kaznu bi mogao da dobije (FOTO)

Daruvarčev advokat Andrej Korljan zatražio je od Vrhovnog suda izuzeće zadarskog suda zbog atmosfere linča kojeg su stvorili novinari, a nakon toga zatražio je i izuzeće sudije Šimića, predsednice suda Ane Mišlov i predsednika Županijskog suda Borisa Babića, piše Zadarski.hr.

- Ovaj postupak je od početka opterećen velikim interesom medija. Nasilje se ne sme tolerisati, ali u javnosti je optuženi prikazan kao najveći zločinac i stvorena je atmosfera linča. Očekuje se njegova drakonska kazna. U takvoj atmosferi teško da neko može da bude pravedan - rekao je Korljan, tražeći da se postupak prebaci na Opštinski sud u Šibeniku.

Tražio je izuzeće sudije Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Sudija Šimić je kazao da mediji ne utiču na njegovu pristranost.

- Razlog zbog čega ovo obrana radi jeste u činjenici što maksimalno trajanje pritvora ističe 14. decembra i ako do tada ne bude donesena prvostepena presuda. U slučaju da bi presuda bila osuđujuća i pravosnažna ne bi izašao iz zatvora nego bi odmah nastavio sa odsluživanjem kazne.

Da je išlo na Vrhovni sud predmet bi tamo bio nekoliko meseci i krivični postupak ne bi završio do izlaska iz zatvora. Jedini im cilj je da zatvorenik što pre izađe iz zatvora - kazao je sudija.

UNAKAZIO DEVOJKU

Kovačević (31) je 18-godišnjakinju tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimak sa nadzornih kamera, nesrećnu je devojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj je kosti lica i nos, izbio zube, a devojka je dobila 20 šavova na licu.

Optužen je za prebijanje i pretnje Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Neposredno nakon iživljavanja nad tinejdžerkom koja se nije ni pokušavala da se brani, a pre dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobegao iz Zadra. Od plana da pobegne u Bosnu i Hercegovinu očigledno je ipak odustao jer se sledeće jutro vratio u Zadar, gde ga je policija uhapsila oko 10 sati.

Nakon što je uhapšen branio se tako što je rekao da je 18-godišnjakinja koju je premlatio njegova bivša devojka sa kojom je raskinuo, ali se ona nije mogla da se pomiri sa tim pa ga je proganjala. Tvrdio je da je njega kao muškarčinu bilo sramota da prijavi da ga devojka proganja.

Policija je nakon što je sprovela svoju istragu Kovačevića krivično prijavila za nanošenje teške teških telesnih povreda i za pretnje devojci.

Za nanošenje teških telesnih povreda kazna je od šest meseci do pet godina zatvora, a za pretnju do jedne godine, ali ako je nesrećnoj devojci pretio pre premlaćivanja upravo teškim telesnim povredama ili ubistvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oni

    11. oktobar 2018 | 13:47

    Fin decko odmah u zadrugu

  • Nema imena

    11. oktobar 2018 | 13:42

    Sta je uposte trazila sa ovakvim!Zar nije mogla da proceni!

  • ČAPAJEV

    11. oktobar 2018 | 12:59

    Da jadna djevojka ima kakvo čestito i mudato muško u familiji bio bi on kažnjen za cjeli život

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA